Puig Alt i puig de l'Àliga pel mas dels Arbres

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


Excursió tranquil·la i breu. Malgrat no ser perdedora la ruta no està senyalitzada i durant molts trams caminarem per camins poc fressats.Millor portar pantalons llargs i si es vol un podall o similar,malgrat no ser imprescindible. Semicircular[1].


  • Desnivell: Deuen ser uns 200 metres.
  • Horari: Unes dues hores.
  • Accés: Des de Roses agafem la carretera que va a Cadaqués i ens desviem a la dreta per anar cap el Pení. Aparquem al quilòmetre 2 d'aquesta segona carretera,davant d'un rètol que prohibeix el pas,en una esplanada on hi ha dues pistes.


Itinerari[modifica]

0.0-0.0: Comencem a caminar per la pista de més amunt,la més ample,en direcció a un visible dipòsit d'aigua per l'extinció d'incendis.

0.5-0.5: Cruïlla de pistes i cartell indicatiu. Nosaltres prenem la pista de l'esquerra direcció "Pla de la guardiola, Roses, Cala Jóncols i Cadaqués".Creuem una porta.

0.10-0.5: Arribem a l'alçada del dipòsit,en aquest punt cal abandonar la pista i avançar per la carena que tenim a la dreta. Hi ha un corriol que s'enfila per l'esmentada carena però l'entrada del corriol costa de trobar,hem de buscar-lo abans de que la pista baixi. En aquest primer tram de carena hi ha unes roques properes a la pista,el corriol es troba entre aquests rocs.

0.15-0.5: Tot carenant pel corriol poc fressat però evident hem arribat a un coll ( pal ).En aquest coll hi ha dues traces,una de més fressada que baixa cap a la pista de la dreta i una altre de menys marcada que continua carenant.Aquesta darrera és la que ens interessa,esquivem un tram més dret per l'esquerra i topem amb un ressalt rocós d'uns tres metres.Podem superar-lo directament ( II ) o bé esquivar-lo per l'esquerra.Superat aquest ressalt ens plantem al cim del Puig Alt.

0.17-0.2: Cim del puig Alt, antena i fita. Continuem carenant en la direcció que dúiem cap a un coll proper a la pista on s'hi veu un cartell.

0.20-0.3: Coll de la Cista del Puig Alt. Hi ha un cartell indicatiu de la Cista,seguim carenant en la mateixa direcció,primer de pujada i quan arribem al cim de l'allargassat puig Rodó planejant.

0.30-0.10: Puig Rodó, la carena s'acaba bruscament. Hem de baixar cap al mas dels Arbres,que és el més destartalat dels dos que es veuen.A pocs metres del mas,a la seva esquerra,hi ha la carena que seguirem per pujar al Puig de l'Àliga.Del cim del Puig Rodó sembla que no hi hagi traça per baixar al Mas dels Arbres,peró si que n'hi ha.Novament costa una miqueta de trobar però un cop la trobem és de bon seguir.

0.33-0.3: Ens creuem amb la pista. La seguim uns deu metres a l'esquerra on tornem a trobar una traça que davalla cap al Mas del Arbres.

0.38-0.5: Mas dels Arbres,anem a buscar la pista-camí que s'enfila per la carena que mena al Puig de l'Àliga.

0.48-0.10: Puig de la Sardina, en aquest primer cim hi trobem un artilugi bastant estrambòtic amb un cartell que resa: " Majano fuente artificial ",textual (???). Seguim carenant cap al puig de l'Àliga, havent de superar un tram final rocós.

0.55-0.7: Puig de l'Àliga, bandera. Tornem cap al Mas dels Arbres.

1.05-0.10: Mas dels Arbres, des d'aquest punt el més ràpid i evident seria retornar al cotxe per la pista.Peró m'ha fet mandra caminar per la pista i he tornat al cotxe per la vall que hi ha a l'esquerra de la pista.Així és que anem cap al darrera del mas i agafem una traça bastant ample que baixa ben decidida.

1.15-0.10: La traça deixa de baixar,sembla que quedi morta en aquest punt. Agafem unes traces que semblen de bestiar i que van en direcció al Pení, a estones pugen a estones baixen.Aquestes traces duen a un torrent on els animals deuen anar a beure.

1.35-0.20: Torrent, el creuem i pugem al vessant del davant.

1.40-0.5: Arribem a una tanca i l'anem seguint, cap a la dreta.

1.45-0.5: Sortim a una pista. La seguim cap a la dreta i de seguida girem a l'esquerra per acabar d'arribar al cotxe.

1.50-0.5: Arribem al cotxe.

Notes[modifica]

  1. Ruta descrita per "Camins i dreceres, rutes a peu"


Enllaços externs[modifica]