Mas de la Casa Cremada

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Mas de la Casa Cremada

El mas de la Casa Cremada és l’element arquitectònic que dóna nom al tot el paratge on es troba. El camí que passa per aquesta masia és el que porta als diferents dòlmens propers com el dolmen de la Creu d'en Cobertella, el menhir de la Casa Cremada I, el dolmen del Cap de l'Home i el dolmen del Llit de la Generala.

De l’edifici en queden les estructures que corresponen a un àmbit rectangular d’uns sis metres per quatre amb la façana a migdia. Les parets es conserven en una altura considerable. Es pot veure com la porta va ser tapiada ja que aquesta té encara dempeus la part inferior del brancal, construït amb grans carreus. L’edifici constava d’una planta baixa i un primer pis. Aquest no ha suportat el pas del temps però encara es poden veure en els murs perimetrals els forats de l’embigat que el sostenia. La planta de la resta de l’edifici no es pot identificar degut a la copiosa vegetació que envolta el mas.

Els murs del mas de la Casa Cremada van ser construïts amb pedres de formes i mides irregulars disposades de forma acurada, ben alineades. El repicat d’una de les cares de la pedra dóna d’aquesta preocupació constructiva. Les pedres estan lligades amb fang. El parament en conjunt té un color vermellós que el fa característic.


Localització[modifica]

Coordenades[modifica]

  • UTM: X=516187 Y= 4678914