Mas Guillot

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
El mas Guillot

Les restes visibles del mas Guillot ocupen una superfície aproximada de 800 metres quadrats i es troben en un estat de runa avançada. L’accés a la casa es fa difícil per la gran quantitat de malesa que envolta l’edifici. El conjunt es troba en el paratge de Queralbs.

Es tracta d’un edifici de planta complexa ja que està format per diverses estances incorporades en diferents moments constructius. El mas tenia planta baixa i pis però actualment del nivell superior no se’n conserva res. El cos principal de l’edificació mesura uns 12 metres de llarg per 5 d’ample i està compartimentat en dues o tres habitacions. En aquest s’hi accedia per la porta principal de la que es conserva la llinda, una gran llosa. Aquesta estava protegida per una estructura de 4 metres per dos amb volta semicircular.

A la planta baixa s’ha localitzat l’escala d’accés al pis i dues habitacions. Els murs van ser construïts amb pedres de formes irregulars i fragments de rajol i teula. Aquests materials no segueixen cap ordre de filada però estan lligats amb morter. Els paraments finalment van ser arrebossats amb morter de calç ja que aquest element s’hi conserva encara de forma fragmentària.

Del pis no en queda gairebé res. Una finestra oberta a la paret de migdia és l’únic element arquitectònic que se n’observa. Aquesta està emmarcada per dos carreus i una llosa prima que funciona com llinda i una altra de forma irregular com llindar. La façana de la casa és la part més malmesa pel pas del temps.

El mas Guillot es troba molt a la vora del mas Queralbs, a l’altra banda de la riera i a tocar d'un camí rural. La masia disposa d’una paret de feixa que delimita l’espai. Adossada a aquesta estructura hi ha una barraca de pedra de planta quasi circular oberta a sud.

Localització[modifica]

Coordenades[modifica]

  • UTM: X=514038 Y= 4683051


Mapa[modifica]


Situació[modifica]

Paratge de Queralbs