Font de la Vituà (Ciutadella)

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
La font es troba entre la riera de la Trencada i el Baluard de Sant Joan.

Font situada a l'exterior del recinte de la Ciutadella, entre la mitjalluna de Merinville i la que protegia el baluard de sant Joan, a pocs metres de la riera de la Trencada.

És tracta d'una construcció de planta rectangular amb coberta a dues aigües. Actualment, aquesta edificació està quasi soterrada i, pràcticament, només és visible la coberta. Tant la coberta, sense teules, com el parament de les parets estaven enlluïts amb una capa de morter de color gris. Actualment està coberta per una planxa metàl·lica.

A la paret de migdia hi ha una obertura que presenta els brancals i la llinda, amb forma d'arc rebaixat, fets amb rajoles (sembla una intervenció moderna). Sembla ser que, antigament, es podia accedir directament a l'interior de l'edificació on hi havia la font.

Aquesta font no apareix documentada en cap dels gravats del segles XVII, XVIII i XIX sobre la Ciutadella.

El nom de font de la Vituà és com es coneix popularment aquesta font entre la gent del poble. Vituà seria la transcripció directa de la paraula francesa Victoire (victoria). Una altra possibilitat és que vituà sigui una deformació abreviativa de la paraula avituallament.


Localització[modifica]

Coordenades[modifica]

  • UTM: X= 514200 Y=4679650
  • GPS: 42° 16' 8.14" N 3° 10' 19.88" E
  • Decimals: Lat. 42.26892758201216 Lon. 3.172187976210588

Mapa[modifica]