Casa de Baldiri Rahola

De Rosespedia

Revisió de 10:43, 12 set 2014; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Façana de la casa de Baldiri Rahola/Autor: Lluís Marés i Feliu

La casa Baldiri Rahola va ser construïda per l’arquitecte Joan Marés i Marés seguint la moda de l'època, en aquest cas d'estil neoclàssic. Estava situada a l'actual avinguda de Rhode a l'altura del que abans s'anomenava "el Parque". Va ser enderrocada durant els anys 80 per tal de construir-hi una altra proposta arquitectònica més moderna.

L’edifici constava d’una planta baixa on hi havia la porta principal, un primer pis, que s’obria a la façana amb un gran balcó amb balustrada i dos de més petits als laterals; i un pis superior, del qual en destaca la galeria d'arcs de mig punt, en simetria amb la resta de la façana. A nivell decoratiu la façana es caracteritzava per la disposició simètrica dels arcs de mig punt que es combinen amb columnetes decorades amb capitells. Entre el pis principal i el superior s'observa una primera cornisa, que al igual que la de la part superior de la façana està decorada amb permòdols d'estètica clàssica.

La casa de Baldiri Rahola formava part de l'eixample que a finals del segle XIX, principi del XX, es va desenvolupar a primera línia de mar i del que encara en són testimoni la casa Mallol, la casa Mates, la casa del Marquès de Llinàs i la casa Canals.


Localització[modifica]

Avda de Rhode, 95


Bibliografia[modifica]

  • Lluís Marés i Feliu, Edificaciones realizadas en Roses (Girona) por Angel Marés Fontseya y Juan Marés i Marés, inèdit. Dossier dipositat a l'Arxiu Municipal de Roses.