Casa Pi Calleja

De Rosespedia

Revisió de 10:45, 12 set 2014; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Casa Pi Calleja a l'entorn del 1970/Autor: Lluís Marés Feliu
Detall del coronament de la façana amb la data de construcció

La casa Pi Calleja va ser construïda l'any 1901 per l’arquitecte Joan Marés i Marés seguint l'estètica modernista. Estava situada a l'actual avinguda de Rhode a l'altura del que abans s'anomenava "el Parque". Va ser enderrocada l'octubre de 1982 per tal de construir-hi una altra proposta arquitectònica més moderna.

L'edifici constava d'una planta baixa on l'accés principal es trobava desplaçat vers un lateral de la façana i un pis, que s'obria a la façana en 3 balcons amb obertures decorades amb motius florals . La façana culminava amb un encimbellament en el que apareixia l'any de construcció. Aquest element, al igual que la porta, es trobava desplaçat respecte el centre de la façana.

Aquesta casa formava part de l'eixample que a finals del segle XIX, principi del XX, es va construir a primera línia de mar. De l'antiga façana marítima encara en són testimoni la casa Mallol, la casa Mates, la casa del Marquès de Llinàs i la casa Canals.


Localització[modifica]

Avda. de Rhode, 105


Bibliografia[modifica]

  • Lluís Marés i Feliu, Edificaciones realizadas en Roses (Girona) por Angel Marés Fontseya y Juan Marés i Marés, inèdit. Dossier dipositat a l'Arxiu Municipal de Roses.