Antonia Álvarez Rosendo

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Antonia Álvarez/ Autora: Judith Ijsselstein

Va néixer l'any 1911 a Cazalla de la Sierra, a Sevilla, i la seva família es dedicava a les feines del camp. Comenta que va ser afortunada perquè ella no va passar mai gana. Es va casar després de la guerra i el 1964 va venir a viure a Roses.

Sempre li ha agradat el carnaval. De vegades, havia d'anar a treballar el dia següent, però li era igual. Sortia i no tornava de ballar fins tard. Anava molt amb una amiga que tenia un acordió i totes juntes s'ho passaven d'allò més bé. Encara ara es recorda molt sovint del carnaval del seu poble i del de Sevilla. Recorda que quan era soltera estava molt amoïnada perquè pensava que no li sortiria mai xicot. Passava el temps, i res. Però un dia, tot de cop, es va presentar el seu futur marit. Tenia molt bona planta, feia 1,90 m. Després, ell va anar a la guerra i ella el va esperar. Quan va tornar es van casar. El seu home era sabater.

Sempre ha estat molt treballadora. S'aixecava cada dia a les sis de la matinada. Va treballar durant temps per una família de francesos que tenia un establiment de pollastres a l'ast.

Té dos fills i està sempre envoltada de la família.

Li agrada molt sortir a passejar. Cada dia es troba amb la seva germana i van a fer un tomb. [1]

Notes[modifica]

  1. " La gent gran de Roses, cent vides, mil històries 1903/1918". Ajuntament de Roses, 2005. p.90