Mas Seniqueda

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Restes del mas Seniqueda

Les runes del mas Seniqueda són el vestigi d’una masia situada en un replà del vessant de la muntanya que separa la vall de Montjoi de la de Jóncols. Actualment les restes estan envoltades d’herbes i matolls cosa que impedeix resseguir-ne la planta.

Els murs més ben conservats tenen una alçada de dos metres i es troben a ponent de l’edifici. La resta estan molt arrasats i inclús n’hi ha que han desaparegut. Aquests van ser construïts amb pedres de mides i formes irregulars que ser col•locades, lligades amb fang, sense respectar cap ordre de filada. Per construir les cantonades es van utilitzar carreus treballats de formes regulars. L’edifici ocupava una superfície de 325 metres quadrats.

De les estructures conservades són visibles tres àmbits diferenciats dins l’edifici principal i una petita cabana adossada. En aquest hi ha una habitació de planta quadrangular amb una caixa d’escala. L’altra habitació sobre a llevant, allà on sembla s’ubicaria la façana, i està compartimentada amb una porta que comunica els espais. Aquesta també estan connectats per una petita finestra que serviria per escalfar el que està més al fons. Finalment es distingeix un gran àmbit d’uns 150 metres quadrats delimitat amb pedra seca que correspondria al pati o era. El mas segurament disposaria de planta i pis tot i que l’únic indici és l’escala de l’espai situat al nord.


Situació[modifica]

Pla de can Seniqueda