Mas Puig

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


El mas Puig és una masia que es troba a l’altura del quilòmetre 2 de la carretera de Palau. L’edifici presenta una planta complexa per les diferent reformes i ampliacions a la que ha estat sotmès des de la seva fundació, el segle XVIII. La part central del mas la formen dos edificis que adossats que formen una ela. La part més antiga del mas correspon a l’estructura que està orientada est-oest i el pati tancat per una paret i la resta d’estructures del mas. La façana té un porxo amb tres arcs fets amb rajoles. Sobre d’aquesta estructura hi ha una eixida a la que s’accedeix des d’una escala exterior. Des del mateix pati es veu l’entrada al que abans haurien estat les quadres i magatzems del mas. L’habitatge es situa al primer pis del mas. L’altre edifici és l’habitatge dels masovers i és més modern que la resta. Les estructures situades a l’est corresponen als usos agrícoles i ramaders de la finca.

El mas també es conegut amb el nom de casa dels pastors


Coordenades[modifica]

Ctra. de Palau s/n X: 513300 Y:4680275


Nivell de Protecció[modifica]

B. Protecció bàsica[modifica]

Objectes de protecció

  • La distribució volumètrica exterior així com diferents elements constructius que configuren l’aspecte extern (finestres, eixida, portals, porxos, arcades, etc.)
  • Elements constructius estructurals tradicionals de l’interior.
  • Àrea de jardí delimitada en plànol.
  • S’admeten ampliacions amb les limitacions que s’estableixen en els paràmetres urbanístics de la clau que li correspon al POUM.
  • Els nous volums hauran de respectar el caràcter original de l’edificació.