Julia Baiges

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


Vaig néixer a Roses l'any 1944 amb els meus pares i germans que es deia el nom de la petita ribera, perquè en el carrer i corria molta aigua que baixava de la muntanya, després es va arreglar el carrer i es va anomenar la reforma i ara s'anomena "Francesc Macià". Al carrer només hi havia cinc cases.

A la plaça Sant Pere es feia la subhasta del peix i enfront de la plaça hi habia una petita platja a on es posaven els petits bots de pesca i també una barca de rem que l'anomenaven "l'Art". Treballaven molts homes en aquella barca. A l'estiu, quan feia molta calor, la gent dormia unes hores a les platges al costat dels bots. En la plaça Sant Pere feien la verbena de Sant Joan i Sant Pere. Primer feien una foguera i tots portavem patates i pomes i les posavem al foc i després ballavem al voltant del foc i ens ho passavem molt bé, quasi tot el poble venia a la verbena.

Primer, la subhasta del peix es feia al carrer, i després ja es va fer en una plaça coberta que va estar força bé, doncs allà no es passava ni fred ni calor.