Instituts de Roses

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Un institut és un centre encarregat d'educar sobre unes determinades àrees. El mot institut s'aplica a la ESO o escola secundària. Els diferents centres de secundària que podem trobar aquí a roses són:

Institut IES Illa de Rodes[modifica]

Institut Ies Illa de Rhodes

Situació[modifica]

Carretera de les Arenes, s/n 17480 - Roses

Cursos:[modifica]

Ofereix cursar la ESO, el Batxillerat i el Cicle Mitjà de conducció d'activitats físico esportives en el medi natural.

L' horari escolar de l'alumnat d'ESO és de Dilluns, Dimarts, i Dijous comencen a les 9h del matí i acaben a les 13:20h del migdia. Després han de tornar al centre a les 15h de la tarda i surten a les 17h de la tarda. En canvi el Dimecres i el Divendres comencen a les 8h del matí i acaben a les 14:15h amb tarda lliure, és a dir, no han de tornar al centre per la tarda. L'alumnat de batxillerat en canvi des del Dilluns fins del Divendres, comencen a les 8h i acaben a les 14:15h amb tarda lliure. Els del cicle formatiu fan el mateix horari que els de batxillerat.

Serveis que ofereixen:[modifica]

 • Servei de menjador:

Tots els alumnes poden accedir a un servei de menjador. Aquest servei es dóna en el col·legi CEIP Vicens Vives.

 • Aula d'acollida

Tot alumne nouvingut té accés al servei d'aula d'acollida per aprendre la llengua i poder facilitar la integració amb els altres alumnes.

IES Cap Norfeu[modifica]

Institut Ies Cap Norfeu

El centre Ies Cap Norfeu va iniciar la seva activitat l'any 1990.


Situació[modifica]

C/ Ponent, s/n 17480 Roses

Cursos:[modifica]

Ofereix cursar la ESO, el Batxillerat, i el Cicle de grau mitjà i grau superior d'administració i organització d'empreses.

L'horari escolar dels alumnes d'ESO és els Dilluns, Dimarts i Dijous, comencen a les 9h i acaben a les 14:15 i per la tarda comencen a les 15:45h a 17:45h. Els Dimecres comencen a les 9h i acaben a les 13:20h i els Divendres comencen a les 9h i acaben a les 14:15h. Els de batxillerat fan el mateix horari que els de l'Illa de Rodes. Els del cicle formatiu fan el mateix horari que els de l'Illa de Rodes

Serveis[modifica]

 • Servei de menjador:

Servei que ofereixen els centres per a tots els cursos en diferents hores (segons l'horari).

 • Transport Escolar:

L' Ies Cap Norfeu ofereix un servei de transport amb diversos itineraris des dels diferents urbanitzacions o pobles de Roses:

 • Aula d'acollida:

Tot alumne nouvingut té accés al servei d'aula d'acollida per aprendre la llengua i poder facilitar la integració amb els altres alumnes.

Centre Escolar Empordà[modifica]

Centre Escolar Empordà

La Societat Cooperativa Catalana Centre Escolar Empordà fou fundada l'any 1973; un grup de pares i professors aplegaren esforços per crear una escola amb:

 • Tecnologia educativa avançada.
 • Prioritat en els valors formatius.
 • Rigor i alt nivell en els coneixements acadèmics.

L'abril de 1974 es va fusionar amb el Centre d'Estudis Professionals Sant Josep.

Des d'aleshores, les dues entitats actuen com una sola sota el nom Centre Escolar Empordà Sant Josep. Actualment més de 70 professors, educadors i professionals, treballem constantment per aconseguir la millor educació per als seus fills.

Els recursos pedagògics d'avui dia possibiliten fer aflorar el millor del potencial humà de cada persona, des de la seva dimensió acadèmica i intel·lectual a la social; des de la moral a la religiosa; des de la vivencial a l'afectiva. L'estudi i l'aplicació d'aquests recursos permeten, doncs, personificar l'educació dels alumnes.

Situació[modifica]

C/Riera Ginjolers 196, Roses 17480

Cursos[modifica]

Ofereix cursar el parvulari, la primària, la ESO, el batxillerat i el mateix cicle que l'Ies Cap Norfeu.

Els alumnes de l'ESO els Dilluns i Dimarts comencen a les 9h fins les 13:20h i per la tarda comencen a les 15h i acaben fins les 18h. Els Dimecres, Dijous i Divendres comencen a es 9h acaben a les 13:20h. I per la tarda comencen a les 15h i acaben a les 17h. Els de batxillerat Dilluns, Dimarts comencen a les 9h fins les 13:20h i per la tarda comencen a les 15h i acaben a les 18h i Dijous de 9h a 13:20h, per la tarda comencen a les 15h i acaben a les 17h, i els Dimecres i Divendres comencen a les 9h i acaben a les 14:15h.

Serveis[modifica]

 • Servei de Menjador:

Es fan dos àpats diaris: un pels alumnes d'Educació Infantil i l'altre pels alumnes d'altres cursos (s'eleboren menus especials per a règims i dietes, un cop s'hagi avisat al centre). El menú es cambia cada quinze dies. Aquest servei es pot pagar mensualment o per dia. Els dinars s'organitzen en diferents torns: Educació Infantil: 12h a 12:30h Educació Primària 1r-2n-3r-4t-5è: 12:30h a 13h Els de 6è-ESO-Batxillerat: 13:20h a 14h

 • Transport Escolar:

Actualment els autocars fan 5 itineraris:

  • L'Escala-Sant Pere- Castelló-Empuriabrava-Roses
  • Llançà-Port de la Selva- Vilajuïga-Pau-Palau-Roses
  • Figueres-Roses
  • Figueres-Peralada-Roses
  • Cadaqués-Mas Fumats-Roses
 • Aula d'Acollida:

Tot alumne nouvingut té accés al servei d'aula d'acollida per aprendre la llengua i poder facilitar la integració amb els altres alumnes.