El Bulli

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
L'entrada al Bulli
Ferran Adrià

El Bulli és el restaurant del famós cuiner Ferran Adrià i de Juli Soler. Està situat a la Cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà). Té tres estrelles de la Guia Michelin i ha estat proclamat cinc vegades el millor restaurant del món els anys: 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009. Ferran Adrià ha estat reconegut per la publicació Time dins la llista de les cent persones més influents del món. El bulli té una estació limitada d'abril a setembre i el 31 de juliol de 2011 té previst tancar les portes per reobrir-les al 2014.

Els plats que s'hi serveixen combinen ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores. Per la cuina del Bulli han passat alguns dels millors xefs de la cuina catalana i espanyola actual com ara Quim Marqués, Paco Roncero o Sergi Arola.


Història[modifica]

El Bulli va ser fundat al 1962 per un matrimoni alemany com a bar. El negoci va anar adoptant el nom de "El Bulli" pels gossos bulldog del matrimoni, coneguts popularment com "bully" en francès. A finals dels 60 esdevingué restaurant. Amb Jean-Louis Neichel, el Bulli obtingué la primera estrella Michelin. Van passar més cuiners, fins que l'any 1983 Ferran Adrià va començar a treballar al restaurant. Passat un any el seu germà Albert Adrià es va incorporar i junts van iniciar un projecte que els a portat a aconseguir la tercera estrella Michelin.

El 26 de gener de 2010 Ferran Adrià va anunciar que el Bulli tancaria les seves portes fins el 2014. Amb aquest fet té la intenció de reinventar-se per començar una nova etapa com a centre d'investigació o bé com a restaurant amb diferent oferta.

Premis[modifica]

plat sofisticat del Bulli


Qualificació en guies gastronòmiques:

Tres estrelles a la guia Michelin.

Tres Soles a la Guia Campsa-Repsol.

9,75/10 a la Guia Gourmetour.

9,75/10 a la Guia Lo mejor de la gastronomia de Rafael García Santos.


Testimonis[modifica]

Anònim: “Anar al Bulli a sigut una experiència inoblidable. El passat mes de desembre de 2010 ens van trucar del Bulli dient que un matrimoni que feia un any havia reservat taula per l'any següent havien patit un imprevist i ens van proposar anar a sopar ocupant el lloc d'aquest matrimoni ja que, nosaltres havíem demanat hora i ens ho van negar, vam acceptar i així va ser. Vam arribar al Bulli a les 20:00 de la nit. Només entrar et fan una visita guiada direcció a la cuina, allà et presenten a Ferran Adrià i t'expliquen com fan el menjar. Seguidament t'acompanyen a la teva taula. No es que el restaurant estèticament sigui res de l'altre món. Cada persona té a un cambrer a la seva disposició, si vols anar al WC et retiren la cadira i t'acompanyen fins a la porta. De menjar vam agafar el menú de degustació que constava de molt plats diferents. A la 01:00 sortíem molt satisfets.”


Curiositats[modifica]

L'estiu de 2008, Pascal Henry, un suís que feia una ruta per 68 restaurants distingits amb tres estrelles Michelin, va desaparèixer misteriosament, i sense pagar, després de sopar al Bulli. Els Mossos d'Esquadra el van buscar infructuosament per l'entorn del restaurant durant gairebé 2 mesos fins que finalment se'l va localitzar sa i estalvi a Ginebra, gràcies a una càmera de seguretat.


Enllaços externs[modifica]

Web de El Bulli

El millor restaurant del món el 2006