Dolors Garriga Salvador

De Rosespedia

Revisió de 12:22, 19 ago 2016; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Dolors Garriga / Autora: Judith Ijsselstein

Va néixer a Roses l'any 1912. El seu pare feia el transport en tartana de Roses a Figueres. En casar-se, el seu home, que era de Can Rigau, va canviar la tartana per un camió i va fer de transportista. Ella treballava a casa d'un militar, on rentava els plats i cosia, però quan es va casar es va dedicar a casa seva. Els diuen els de Cal Pastor, tot i que mai han tingut ramat.

Durant la guerra el seu home va anar al front de l'Ebre. Era tinent, el van fer presoner i va estar a la presó de Deusto.
"Bombardejaven Roses molt sovint. Era el lloc de la zona que bombardejaven amb més freqüència. Recordo que una vegada vaig veure el Senyor Pujol, metge de Roses, arreplegant els cossos i dipositant-los a les caixes", comenta.

Li agrada molt el mar. Solia anar a Canyelles Grosses, ara dita l'Almadrava. També li agraden molt les sardanes i la lectura, afició que encara conserva. Llegeix sovint el diari i les revistes, tot i la seva falta de visió en un ull. De jove, però, el que més li agradava era córrer. Es passava el dia corrent: "No em podien atrapar mai, era un coet. Recordo que una vegada, a Palau, vaig seure sobre una bomba. Aquell dia sí que vaig córrer." I ho explica amb un gran sentit de l'humor. [1]

Notes[modifica]

  1. " La gent gran de Roses, cent vides, mil històries 1903/1918". Ajuntament de Roses, 2005. p.94