Almadrava

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Vista general de la platja de l'Almadrava a l'estiu
Platja de l'Almadrava
Platja de l'Almadrava, foto de Gemma Pérez

L'Almadrava és una platja a Roses (Girona). Aquesta gran platja també coneguda per Canyelles Grosses, es situa a la Costa Brava, a 45 km de la Frontera Francesa.


Característiques[modifica]

Aquesta platja té un ambient tranquil, una estància agradable tot i la tramuntana constant. La seva longitud és de 500 m. La seva sorra es fina i daurada, però a la riba és més gran i més rugosa. La seva vegetació és molt variada. Té un magnífic entorn natural, molt cuidat. És sens dubte, una de les platges mes excepcionals i brillants de tota la Costa brava.

Serveis[modifica]

Té diferents serveis (bar, restaurant, equipament per bussejar, serveis de neteja...) a servei de tothom. Tot i això, també s'ha de dir que sovint te fortes onades i això dificulta la pràctica de busseig. El seu hospital mes proper és a Figueres, a 20 km de la platja.


Observacions[modifica]

Al nord d'aquesta platja es troba el límit del espai protegit de Cap de Creus. Aquest espai es molt apreciat pels rosincs, ja que es un espai molt net i cuidat, i una de les mes excepcionals vistes de tot l'espai del Cap de Creus.


Almadrava com a pesca[modifica]

L'almadrava a part de ser la nostra gran platja és un art per la pesca de la tonyina. La més simple de les almadraves consisteix a situar dos vaixells a certa distància entre els quals es cala una xarxa subjectada amb un palangre en què es recullen els peixos, tonyines i altres que puguin arribar. Gràcies a que fins que es pugen al vaixell segueixen vius, en l'acte es poden seleccionar i descartar les peces petites o inútils.

Entre els vaixells i sobre la xarxa baixen els pescadors més experimentats que es dediquen a seleccionar les tonyines que poden pesar uns 200 quilos. La peça triada és dessagnada i després els seus companys sobre el vaixell li claven arpons i entre tres o quatre homes es puja el peix a bord. Això es repeteix amb cada peça. Un cop extretes les tonyines se segueix amb les espècies menys apreciades.


Localització[modifica]