Casament marroqui

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Decoració amb henna de la núvia

A Roses es cel·lebren casaments seguint el ritus tradicional marroquí a El Cortijo. Els nuvis són parelles d'origen marroquí que es volen casar seguint les tradicions del seu país d'origen. Tot seguit es descriu com és un casament marroquí.


El primer dia[modifica]

La núvia quan s’aixeca al matí ha d’anar amb les seves amigues al hamam a dutxar-se. Les amigues van a ajudar a la núvia si necessita alguna cosa. Quant ve del hamam allà es comença la celebració i tothom balla. Tot seguit ve una dona que sap fer el tatuatge i el comença a fer a la núvia i també a tothom que assisteix al casament fins a la nit..


El segon dia[modifica]

El segon dia de celebració la família de la núvia comença de fer àpats, neteja la casa. La núvia va al cap el saló de la casa on li posaran el caftan i el maquillatge per estar més guapa. A les 10.00 comencen a venir els convidats de la seva família i algunes dones comencen a posar-li caftanes i altres ajuden a la família de la núvia a fer àpats.

A les 12.30 o més ve el nuvi amb la gent de la seva família i es presentem amb una orquestra i tothom ho celebra. Quan entren a les cases es pren el te i moltes coses més.

Després, quan el nuvi es fa les fotos amb la seva núvia, la família de la núvia comença a portar el menjar del convit: plats de xai, aruz, begudes de sucs i fruites i han de presentar el menjar a tota la gent. A casa del núvia s’acaba la celebració i després, els nuvis han d'anar a un jardí o un lloc molt bonic amb les seves amigues i la família de la núvia i la família del seu nuvi per fer uns fotos de record.


El tercer dia[modifica]

El tercer dia són les noces pròpiament dites. És quan ells es casen i es posen molts vestits, uns sis com a mínim.

En aquest esdeveniment hi són tots els familiars del nuvi i de la núvia encara que la família no sigui molt nombrosa. La gran festa comença voltant de la música, com a Espanya, però la música i les bandes o conjunts són diferents. S'intenten portar als millors cantants. Just després de sentir la música gairebé tothom comença a ballar. La festa segueix així, tant els nuvis com els convidats, fins a l'hora de sopar (sobre les 11 i 30 h. de la nit). Se sol sopar pollastre amb olives i després carn amb ametlles, per acabar amb fruites variades.

Després del sopar ella es comença a canviar de vestit i és quan es posa el vestit daurat, moment en el que es reparteixen els dolços i el te. La gent menja i gaudeix del casament.