Carme Rabell Pujol

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Carme Rabell Pujol. Autora: Wilma

Carme Rabell Pujol va néixer a Roses el dia 8 d'abril de 1943. Actualment una persona professionalment jubilada, però molt activa en els àmbits que realment més li interessen, sempre relacionats amb «el tracte personal», el coneixement i el creixement personal. Casada amb Raül Caner o, potser, caldria dir Univers Caner, atès que així nasqué en el si d'una família de tradició anarquista, és mare d'un fill, Claudi, i té dos néts, Adam i Sergi.

De jove va estudiar Comerç a Roses i, posteriorment, estètica a l'Escola de Cristina Sorli, de Barcelona. La seva formació li va permetre obrir un saló de bellesa a la plaça Llevant que, de fet, nasqué inicialment com una perfumeria (1967). Recorda, amb un cert punt de nostàlgia, com era un dels dos únics centres d'estètica que hi havia aleshores a Roses.

Amb tot, Carme Rabell és coneguda per moltes persones com a treballadora voluntària de la biblioteca municipal durant molts anys, fins que les modernes normes legals posaren fi a aquesta forma de contribució altruista a la societat. L'any 1998 inicià aquesta activitat en el món dels llibres, quan tot just la biblioteca començava el seu itinerari al carrer de Pep Ventura, després de reinventar-se un temps abans al carrer de Francesc Macià. La seva estreta relació amb aquest equipament cultural féu que l'any 2002 fos una de les persones encarregades de posar les primeres palades de sorra a la construcció de la nova biblioteca. Vinculada de sempre als clubs de lectura fou voluntària fins a l'any 2016. Tanmateix, les ganes sempre poden més que els impediments i des de l'any 2017 coorganitza amb l'Anna Ribera un nou club de lectura a la biblioteca anomenat «Sopa de Lletres» que és, com diu ella mateixa, «una cosa més que un simple club de lectura». No només s'hi llegeix un llibre, sinó que es pretén reflexionar, desenvolupar-hi una activitat complementària i, finalment, berenar. És un club de lectura més assequible, orientat a un públic ampli, més divertit.

Finalment, cal esmentar que entre les nombroses aficions de Carme Rabell cal comptar-hi les caminades al costat del mar i cultivar hortalisses al seu hort petit urbà, entre d'altres.

El 7 d'octubre de 2017 fou la persona convidada al projecte Locus Amoenus, organitzat per l'Arxiu Municipal de Roses, en el marc del qual trià i ensenyà el seu lloc preferit, la Biblioteca Jaume Vicens Vives.