Benet Fonolleras Brunet

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Segons els llibres sagramentals de la parròquia de Santa Maria de Roses, Benet Fonolleras i Brunet va néixer a Roses el 13 de gener de 1887. Els seus pares eren també de Roses, mentre que el seu avi patern provenia de Palamós. El seu pare era Joaquim Fonolleras i Cusí i la mare Carolina Brunet i Danés. De la seva infància no en tenim cap tipus de dada, atès que els registres escolars s'inicien a partir de 1940.

Marxà a Seta i allí es casà el 20 d'octubre de 1909 amb Marie-Louise Langlois Lavabre. Sobre aquest aspecte, en una nota marginal del llibre de naixements, apareix l'apunt del seu matrimoni, del que s'informa que fou celebrat a Seta, Occitània, el 21 d'octubre de 1909, amb Maria Ludovica Langlai. Va tenir 2 filles, Madelleine i Georgette.

Quant a la seva activitat professional, no apareix en els llibres de registre de la matrícula industrial en el període comprès entre 1900 i 1936. Només apareix el seu pare, Joaquim Fonolleras, com a barber, en el període 1900-1912. Molt possiblement, Benet Fonolleras i Brunet s'establí a Seta definitivament a partir del seu enllaç matrimonial, ciutat on desenvolupà la seva professió. Les imatges de Roses les degué produir en les seves estades temporals a la nostra vila. Va exercir de fotògraf i va treballar molts anys en una empresa de comerç marítim francesa. Amb les dades disponibles no en sabem res més de la seva activitat professional i artística. Va morir a Seta el 25 de novembre de 1972 on és enterrat.