Ingredients:
- 4 o 8 talls de bacallà prèviament deixat en remull
- 1kg. d'espinacs
- 30 g de mantega.
Per fer la salsa:
- 1cap d'alls
- 2rovells d´ou
- i clara d'ou
- el suc de mitja llimona
- sal, pebre,150 cc. d'oli
feu coure el cap d'alls al forn a 250 graus durant 30m aproximadament.
un cop ben tou , traieu amb una cullereta la polpa de cada gra d'all.
feu una salsa maionesa amb els rovells d'ou, el suc de llimona, l'oli i una mica de sal i pebre. Un cop estigui lligada, hi afegim l'all i ho barregem ben bé. Després batrem la clara d'ou i l'agreguem a la salsa, remenant amb suavitat.
Renteu i bulliu els espinacs amb una mica d'aigua i sal i un cop cuits ,escorreu-los piqueu-los i fregiu-los amb mantega.
Fregiu el bacallà en una paella prèviament enfarinat col·loqueu-ho en una plàtera per anar al forn, sobre dels espinacs.
Per finalitzar el plat cobriu-ho tot amb la crema d'all i fiqueu-ho al forn calent per gratinar-ho.