Òscar Gartín

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Moment de calma. Ajuntament de Roses

Òscar Gartín, nom artístic del pintor rosinc Òscar García Martín, va néixer a Roses l'any 1982.

L'any 2001 s'inicia en el món de la pintura, la qual cosa el porta a l'Escola Massana de Barcelona. Comença la seva carrera artística amb una pintura figurativa en la qual utilitza, sobretot, oli sobre llenç amb una temàtica paisatgística, basada principalment en diferents llocs visitats, destacant la Sierra de la Alpujarra, lloc d'origen de la seva família, i en el seu entorn. Unes obres que són generalment visions personals on la insinuació juga un paper molt important. Com ens diu el propi Gartín “Basades en realitats viscudes, ja sigui a traves dels meus viatges, o d’experiències que formen part del meu dia a dia”.

Amb la seva arribada a Barcelona, comença a experimentar diferents tècniques: l’ús de nous materials i de nous procediments i estils que li permeten plasmar les seves percepcions de la nova realitat en la qual se submergeix de forma diferent a com ho havia fet fins aquell moment. Continua realitzant obres figuratives i s’endinsa en el món de l’abstracció.

El traç ràpid de l’espàtula, el pinzell i les diferents tècniques i els diferents llenguatges, li permeten expressar la seva relació amb el mitjà del qual és partícip i observador. La seva obra és una construcció, i alhora una deconstrucció, que presenta fragments dels quadres al detall o inacabats. Barreja de realisme i d’abstracció, a la vegada que conjuga diferents llenguatges, per expressar allò que el subjecte de l’obra que representa el convida a explicar.

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives. A més a més ha guanyat diversos premis.

Notes[modifica]

http://www.bonart.cat/actual/oscar-gartin-presenta-las-seves-noves-obres-a-lespai-dart-del-celler-espelt/

http://liker.es/oscar-gartin-de-la-contorsion-de-las-formas-a-la-deriva/

www.oscargartin.com