Gastronomia dominicana

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


La gastronomia dominicana té molta varietat. Aquesta està influenciada pel menjar d'Àfrica i Espanya. El menjar crioll és el que la representa.

Un plat típic, que gaudeix de gran popularitat i acceptació, és el "sancocho". Aquest deliciós guisat es prepara per a les grans ocasions. El sancocho tradicional normalment es fa amb carn de vaca o bou. A primera vista sembla un "cocido espanyol" però els seus ingredients - iuca, patata, ñame, yautía, plàtan, coriandre, etc - ho fan molt exquisit i especial.


Plats típics[modifica]

- La Bandera: Aquest plat no falta a cap taula dominicana. La bandera dominicana simplement es compon d'arròs blanc, fesols (de color vermellós) i carn, tot barrejat en un mateix plat. Segur que repeteixes!

- El Moro: És una barreja de fesols, arròs i carn guisada. També el Moro en molts casos i llocs de la República Dominicana s'acompanya amb bacallà.

- El Moro de guandules amb Coco: Aquest moro porta l'inconfusible sabor de la llet de coco i guandules: llegums similars al pèsol.

- El Locri: És un clàssic de la cuina criolla dominicana. És el més semblant a la paella espanyola. Aquest deliciós arròs es pot combinar amb gambetes, gambes, arengada, sardines i bacallà.

- El Asopao: El Asopao és una exquisida sopa d'arròs, pollastre, tomàquet i amb un toc de coriandre. Hi ha moltes varietats i fins i tot alguns asopaos "DeLuxe" com el asopao de marisc. És un dels millors reconstituents després d'una llarga nit de festa i ball.

La república dominicana gaudeix d'una gran gastronomia per la seva alta varietat en fruites i hortalisses. Exemples d'aquesta són: "chinola" o fruita de la passió, cogombre, auyama etc...