Salvi Ferrer Ribas

De Rosespedia

Revisió de 14:26, 30 nov 2015; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Salvi Ferrer Ribas / Autora: Judith Ijsselstein

Va néixer a Roses l'any 1908 i la seva família tenia un forn. Eren flequers. Quan era jove va anar a estudiar peritatge a Barcelona. Després tornà a Roses i va continuar amb el negoci familiar, amb la fleca. Es va casar amb Matilde Ferrer, abans de la guerra, i van tenir dos fills, un noi i una noia. Durant la guerra va anar al front de l'Ebre.

Sempre ha estat molt interessat pel poble de Roses. Va ser regidor de l'Ajuntament de Roses i un dels fundadors del Casal d'Avis de la Casa del Mar. En va ser el primer president i va formar part de la junta durant molts d'anys.

Li agradava molt viatjar. Havia estat per tot Europa. Però la seva gran afició era l'astronomia. A les nits li agradava mirar els estels. Era un gran coneixedor de les constel·lacions. Segons comenta la seva filla, "aquesta afició seva de mirar els estels crec que li venia de la seva feina: els flequers solien tenir molt de temps, a la nit, per mirar el cel." Però possiblement no era només per la seva feina. En Salvi ha estat sempre una persona amb un nivell cultural alt. Ha tingut gran interès per l'astronomia, per la geografia i pels escacs, una altre de les seves grans aficions. Ha estat sempre interessat per l'estudi de diferents maneres d'entendre el món, de copsar els mecanismes i engranatges que fan girar i moure les peces d'aquest gran escaquer.

A en Salvi no li ha agradat mai viure de records. Li agradava el present, l'ara. Potser per una actitud personal i també perquè mirar enrere significava recordar la seva dona, a qui tant va estimar. [1]


Notes[modifica]

  1. "La gent gran de Roses. Cent vides, mil històries (1903/1918)". Ajuntament de Roses, febrer de 2005