Què és la Rosespèdia

De Rosespedia

Revisió de 16:26, 15 juny 2009; WikiSysop (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Rosespèdia forma part del projecte de senyalització del patrimoni cultural de Roses. Aquest projecte, que porta a terme l'Ajuntament de Roses des del Departament de Cultura i Patrimoni conjuntament amb el Grup de recerca de TIC's i paisatge, busca anar més enllà de la simple localització i denominació dels elements del catàleg del patrimoni, incorporant-hi tots els elements que ajudin a construïr la identitat col·lectiva dels rosincs i posant-los a l'abast eines que permetin la participació de tothom, residents i visitants, en la construcció d'aquesta identitat comú. La Rosespèdia és una d'aquestes eines.

Els trets bàsics del projecte són:

1. Entendre el patrimoni cultural de manera més àmplia, incloent-hi elements intangibles com el paisatge, sons o records, o atribuïnt valors emocionals als elements patrimonials, a més dels habituals valors històrics o artístics. Les categories de la Rosespèdia responen a aquesta concepció oberta de patrimoni.

2. La participació de tothom en la construcció del patrimoni cutural comú a partir del seu coneixement o de la seva experiència, emocional o científica, experta o superficial, de manera que qui vulgui pugui incorporar nous elements al conjunt, o nous valors als elements que ja hi figuren. El resultat d'aquesta participació són els continguts de la Rosespèdia.

3. L'accés universal a aquests continguts. La Rosespèdia és l'eina que permet recollir, arxivar i consultar, modificar o actualitzar el coneixement generat per la participació de tothom.