Àngels Marés Palou

De Rosespedia

Revisió de 11:19, 18 ago 2016; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Àngels Marés/ Autora: Judith Ijsselstein

 Va néixer a Roses l'any 1909, en una família de pescadors. Els seus pares van tenir 5 fills, tres noies i dos nois. Tenien llogada el que s'anomenava una taula de vendre, al davant de casa seva. Venien verdures a la plaça i eren gallinaires. Després van muntar el bar de Can Turró. La senyora Àngels, amb el seu marit, va obrir el primer night club de la Costa Brava, amb el nom, és clar, de Night Club i conegut com el Bahia. Estava situat on ara es troba l'actual hotel Ramblamar. Era una mena d'hort, delimitat per uns murs, que donava a la riera Ginjolers.
El local aviat va començar a tenir renom. Hi tenien molta feina. Als americans que vivien a la població els agradava més anar a l’hotel Moderno, però també eren clients del Bahia. Tenien una orquestra que amenitzava les nits. "Es deien Los Chicos", comenta, "i era una orquestra molt bona. Pel nostre local van passar-hi molts artistes importants: Manolo Escobar, la Chunga, Carmen Amaya... Tots aquests cantants van venir al Night Club de Roses ja fa molts anys."

Quan van tancar el local, van obrir un hotel a Benidorm. El van construir amb cinc socis. Es deia Rosamar i encara funciona. Van viure a la ciutat alacantina divuit anys. "Van ser els millors anys de la meva vida. Tothom em tractava molt bé, en tinc un gran record", conclou. [1]

Notes[modifica]

  1. " La gent gran de Roses, cent vides, mil històries 1903/1918". Ajuntament de Roses, 2005. p.48