Bestila

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

BASTILA

BASTILA:

Albestalh o amazigh Bstila plat sol ser de pollastre o peix, ametlles, és un plat nacional del Marroc [1] i la distinció d'Algèria i un símbol de la cuina berber, sovint serveixen com a plat principal, fet sobretot en les ocasions feliços. Albestalh també va cridar el nom de les fulles primes de pasta de paper (Albestalh) i va demanar que el paper del Marroc, a Algèria, diol ia Tunis: Almlessoqh utilitzat en Albestalh o Albruat. cada pais el fa de manera difarent­ .


Introducció

Tallem els pits de pollastre a trossos. Cobrim el fons d'una cassola d'oli i ofeguem el pollastre, fins que agafi una mica de color. Afegim les cebes tallades a trossos, el coriandre i el julivert picats i totes les espècies, el sucre i la sal. Remenem bé, cobrim d'aigua i deixem bullir a foc suau, durant 20/25 minuts, fins que el pollastre estigui ben fet. Traiem els trossos de pollastre i els reservem. Deixem reduir la salsa altres 20/30 minuts, fins que quedi espessa. Batem els ous i els afegim a la salsa, remenem bé i els cuajamos com un remenat. Quan el pollastre estigui fred, ho esmicolem i reservem. Posem oli en una paella petita i fregim les ametlles fins que estiguin daurades. Les deixem refredar i les molem amb l'accessori de la batidora. Barregem les ametlles mòltes, amb la canyella, el sucre i l'aigua de tarongina. Reservem. Fonem la mantega. Utilitzarem un motlle de fons desmoldable. El engreixaren de mantega amb ajuda d'una brotxa. Igualment pintem de mantega tres fulls de brick. Les col · loquem en el motlle, deixant que sobresurtin del mateix. Cada vegada que parlem de les fulles, haurem de pintar-les amb mantega, perquè s'assequen molt ràpid. Els fulls que no utilitzem, les hem de tenir ben tapades. Les 7 fulles restants les tallarem de la mida del fons del motlle. Cobrim tot el fons del motlle amb el pollastre esmicolat. Cobrim amb dues fulles retallades i greixades, de ficar bé les vores. Estenem el remenat d'ous i salsa. Cobrim amb dues fulles i repartim la barreja d'ametlles mòltes. Cobrim amb les tres fulles restants i tanquem amb les fulles de sota que sobresortien. Procurem que quedi ben tancat i enganxades les fulles, per a això ens ajudarà que les fulles estiguin ben untades de mantega. Preescalfem el forn a 180 º C. Pintem tot l'exterior de la pastela d'ou batut. Posem al forn durant 20 minuts fins que estigui ben daurada, la deixem refredar una mica, desmotllem i cobrim de sucre glas i canyella.


Ingerdient

3 pits de Pollastre coriandre julivert 2 Cebes 1 culleradeta de Gingebre ratllat 1 culleradeta de Nou moscada mòlta 1 culleradeta de Canyella mòlta Uns brins de safrà 1 cullerada de Sucre sal Oli d'Oliva 6 Ous

200 grams de Ametlles senceres 1 cullerada d'Aigua de Azahar 1 culleradeta de Canyella mòlta 2 cullerades de Sucre

1 paquet de 10 Fulles Brick 100 grs de Mantega 1 Ou