Cuina àrab

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
El Couscous servit a l'estil tradicional

La cuina àrab s'assembla molt a la cuina mediterrània en gran varietat d'aliments: oli, cereals, llegums, fruita, verdura, carn de xai i peix. No obstant això, mostra una gran peculiaritat que la diferència, l'ús de molt picant i espècies. Històricament, les espècies s'utilitzaven per dissimular el mal gust que poguessin tenir els aliments per la seva mala qualitat o per la falta d'aparells de refrigeració.


característiques

Una cosa que caracteritza la cultura àrab és l'abundància. la qual cosa també ha d'estar reflectit en el menjar. A l'esdeveniment hi ha d'haver una gran varietat d'aliments, tria passaboques tant de sal com de dolç. Als convidats també ofereixen diverses opcions de fruites i monedes de xocolata les quals poden estar ubicades a la taula principal.


Algunes receptes de cuina: Couscous

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 350 g de sèmola per al cuscús.
  • 100 g de Ceba.
  • 1 gra d'all.
  • 1 pebrot vermell.
  • 1 pebrot verd.
  • 200 g de carbassons.
  • 100 g de Albergínia.
  • 400 g de tomàquet triturat.
  • 4 tomàquets frescos.
  • 1 cullerada d'Alfàbrega fresca i una altra d'orenga fresc.
  • 1 culleradeta de Sucre.
  • 1 boleta de Mantega.
  • Oli d'oliva.
  • Sal i pebre.


Com s'elabora

Empolvorem amb sal l'albergínia tallada a trossos i deixem reposar 1 hora. Posteriorment la rentem sota el raig de l'aixeta i la assequem amb paper de cuina. Escalfem l'oli en una cassola, afegim la ceba tallada a tires i l'all, tapem i a foc suau 10 minuts. Afegim l'albergínia, els Pebrots tallats a tires i el carabassó a quadradets. Tapem la cassola i continuem la cocció 5 minuts. Remenem amb freqüència perquè no s'enganxi, aboquem el tomàquet triturat i coem destapat altres 15 minuts perquè s'evapori el suc del tomàquet. Posem els tomàquets frescos en un bol per amanides i la cobrim amb aigua bullint. Deixem 20 segons i els passem per aigua freda. Pelem, trossegem i traiem les llavors dels tomàquets. Afegim a la cassola de la verdura dels tomàquets, les herbes picades, el sucre i salpebrem. Deixem coure 5 minuts i després escorrem en un colador parell que ens quedi una mica sec. Coem el cuscús al vapor i, una vegada que estigui tou, l'engreixaren amb la boleta de mantega perquè quedi solt i salpebrem. Posem a la font de servir i enmig disposem les verdures.


Tradicions que canvien

El costum de la festa del xai és sacrificar un xai però va canviar a Catalunya. Actualment hi ha gent que el compra ja sacrificat a la carnisseria. La festa del xai se celebra el final del ramadà, és un dia que es mengen galetes, pastissos per la tarda i durant el sopar es menja carn. És un dia en que es reuneix la família i els amics.