Gastronomia dominicana: Diferència entre les revisionsDe Rosespedia
Revisió de 19:30, 26 des 2011
Un plat típic, que gaudeix de gran popularitat i acceptació, és el "sancocho". Aquest deliciós guisat es prepara per a les grans ocasions. El sancocho tradicional normalment es fa amb carn de vaca o bou. A primera vista sembla un "cocido espanyol" però els seus ingredients - iuca, patata, ñame, yautía, plàtan, coriandre, etc - ho fan molt exquisit i especial.
Plats típics[modifica]- La Bandera: Aquest plat no falta a cap taula dominicana. La bandera dominicana simplement es compon d'arròs blanc, fesols (de color vermellós) i carn, tot barrejat en un mateix plat. Segur que repeteixes! - El Moro: És una barreja de fesols, arròs i carn guisada. També el Moro en molts casos i llocs de la República Dominicana s'acompanya amb bacallà. - El Moro de guandules amb Coco: Aquest moro porta l'inconfusible sabor de la llet de coco i guandules: llegums similars al pèsol. - El Locri: És un clàssic de la cuina criolla dominicana. És el més semblant a la paella espanyola. Aquest deliciós arròs es pot combinar amb gambetes, gambes, arengada, sardines i bacallà. - El Asopao: El Asopao és una exquisida sopa d'arròs, pollastre, tomàquet i amb un toc de coriandre. Hi ha moltes varietats i fins i tot alguns asopaos "DeLuxe" com el asopao de marisc. És un dels millors reconstituents després d'una llarga nit de festa i ball. La república dominicana gaudeix d'una gran gastronomia per la seva alta varietat en fruites i hortalisses. Exemples d'aquesta són: "chinola" o fruita de la passió, cogombre, auyama etc... |