Fons del mar: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «''Posidonia oceanica'', foto de Alberto Romeo El medi animal marí és, en bona part, difícil d'observar, però la diversitat…».)
 
 
(Una revisió intermèdia per un altre usuari que no es mostra)
Línia 1: Línia 1:
[[Imatge:fons marí.jpg|350px|thumb|dreta|''Posidonia oceanica'', foto de Alberto Romeo]]
+
[[Imatge:fons mari.jpg|350px|thumb|dreta|''Posidonia oceanica'', foto de Alberto Romeo]]
El medi animal marí és, en bona part, difícil d'observar, però la diversitat d'espècies de fauna i flora comença ja a peu dels rocams, just a sota o a pocs metros del [[camí de ronda]]. A les roques mig submergides o esquitxades per a les onades, fan vida [[mol·luscs]], [[caragols]], [[crustacis]] i algunes [[anemones]] i [[algues]].
+
El medi animal marí és, en bona part, difícil d'observar, però la diversitat d'espècies de fauna i flora comença ja a peu dels rocams, just a sota o a pocs metros del [[camí de ronda]]. A les roques mig submergides o esquitxades per a les onades, fan vida [[mol·luscs]], [[caragols maríns]], [[crustacis]] i algunes [[anemones]] i [[algues]].
  
 
Ja a la primera franja d'aigües someres la vida es multiplica. S'hi belluguen diferents tipus de [[peixos]], depèn de si el fons és sorrenc o rocós, hi podem trobar [[pops]] o [[sèpies]], [[bavoses]] i [[blènnids]], [[equinoderms]] i plantes marines.
 
Ja a la primera franja d'aigües someres la vida es multiplica. S'hi belluguen diferents tipus de [[peixos]], depèn de si el fons és sorrenc o rocós, hi podem trobar [[pops]] o [[sèpies]], [[bavoses]] i [[blènnids]], [[equinoderms]] i plantes marines.

Revisió de 10:27, 14 juny 2014

Posidonia oceanica, foto de Alberto Romeo

El medi animal marí és, en bona part, difícil d'observar, però la diversitat d'espècies de fauna i flora comença ja a peu dels rocams, just a sota o a pocs metros del camí de ronda. A les roques mig submergides o esquitxades per a les onades, fan vida mol·luscs, caragols maríns, crustacis i algunes anemones i algues.

Ja a la primera franja d'aigües someres la vida es multiplica. S'hi belluguen diferents tipus de peixos, depèn de si el fons és sorrenc o rocós, hi podem trobar pops o sèpies, bavoses i blènnids, equinoderms i plantes marines.

A més fondària, però on encara hi arriba la llum del sol (fins a 20 m), en fons de sorra o fang, creixen les praderies submarines amb la posidònia com a espècie més representada a casa nostra. Molts peixos i invertebrats viuen i crien refugiades en mig de les plantes.

Més avall, les plantes i els coralls adaptats a la manca de llum es fixen al fons rocós i s'hi poden observar, fent submarinisme, els peixos i crustacis més tímids.

Enllaços externs[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Llobet, T., Flora i fauna del Parc Natural del Cap de Creus, Figueres: Brau edicions, 2009.