|
|
(Hi ha 3 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren) |
Línia 1: |
Línia 1: |
| + | [[Categoria: Cuina]] |
| + | [[Categoria: Segle XXI]] |
| + | [[Categoria: Canvi]] |
| + | [[Categoria: Comunitat]] |
| + | [[Categoria: Gust]] |
| | | |
− | == 1.Gatronomia dominicana ==
| + | La '''gastronomia dominicana''' té molta varietat. Aquesta està influenciada pel menjar d'Àfrica i Espanya. El menjar crioll és el que la representa. |
| | | |
− | El menjar dominicana té molta varietat.Esta influencia entre el menjar Africa,Espanyol .Esta molt representada pel el menjar crioll | + | Un plat típic, que gaudeix de gran popularitat i acceptació, és el "sancocho". Aquest deliciós guisat es prepara per a les grans ocasions. El sancocho tradicional normalment es fa amb carn de vaca o bou. A primera vista sembla un "cocido espanyol" però els seus ingredients - iuca, patata, ñame, yautía, plàtan, coriandre, etc - ho fan molt exquisit i especial. |
| | | |
− | Un plat típic que gaudeix de gran popularitat i acceptació és el "sancocho".
| |
− | El "sancocho" Aquest deliciós guisat es prepara per a les grans ocasions. El sancocho tradicional normalment es fa amb carn de res. A primera vista sembla un "cuit espanyol" però els seus ingredients - iuca, patata, ñame, yautía, plàtan, coriandre, etc - ho fan molt exquisit i especial.
| |
− |
| |
− | == 2.plats tipics dominica ==
| |
| | | |
| + | === Plats típics === |
| | | |
| - La Bandera: Aquest plat no falta a cap taula dominicana. La bandera dominicana simplement es compon d'arròs blanc, fesols (de color vermellós) i carn, tot barrejat en un mateix plat. Segur que repeteixes! | | - La Bandera: Aquest plat no falta a cap taula dominicana. La bandera dominicana simplement es compon d'arròs blanc, fesols (de color vermellós) i carn, tot barrejat en un mateix plat. Segur que repeteixes! |
| | | |
− | - El Moro: És una barreja de de fesols, arròs i carn guisada. També el Moro en molts casos i llocs de la República Dominicana s'acompanya amb bacallà. | + | - El Moro: És una barreja de fesols, arròs i carn guisada. També ''el Moro'' en molts casos i llocs de la República Dominicana s'acompanya amb bacallà. |
| | | |
− | - El Moro de guandules amb Coco: Aquest moro porta l'inconfusible sabor de la llet de coco i guandules: llegums similars al pèsol. | + | - El Moro de guandules amb Coco: Aquest ''moro'' porta l'inconfusible sabor de la llet de coco i guandules: llegums similars al pèsol. |
| | | |
| - El Locri: És un clàssic de la cuina criolla dominicana. És el més semblant a la paella espanyola. Aquest deliciós arròs es pot combinar amb gambetes, gambes, arengada, sardines i bacallà. | | - El Locri: És un clàssic de la cuina criolla dominicana. És el més semblant a la paella espanyola. Aquest deliciós arròs es pot combinar amb gambetes, gambes, arengada, sardines i bacallà. |
| | | |
− | - El Asopao: El Asopao és una exquisida sopa d'arròs, pollastre, tomàquet i amb un toc de coriandre. Hi ha moltes varietats i fins i tot alguns asopaos "DeLuxe" com el asopao de marisc. És un dels millors reconstituents després d'una llarga nit de festa i ball ... | + | - El Asopao: El Asopao és una exquisida sopa d'arròs, pollastre, tomàquet i amb un toc de coriandre. Hi ha moltes varietats i fins i tot alguns asopaos "DeLuxe" com el asopao de marisc. És un dels millors reconstituents després d'una llarga nit de festa i ball. |
− | la república dominicana gaudeix de gran una gran gastronomia i per la seva alta varietat en fruites i hortalisses .
| + | |
− | com per exemple: "chinola",pepino,auyama etc...
| + | La república dominicana gaudeix d'una gran gastronomia per la seva alta varietat en fruites i hortalisses. Exemples d'aquesta són: "chinola" o fruita de la passió, cogombre, auyama etc... |
Revisió de 19:30, 26 des 2011
La gastronomia dominicana té molta varietat. Aquesta està influenciada pel menjar d'Àfrica i Espanya. El menjar crioll és el que la representa.
Un plat típic, que gaudeix de gran popularitat i acceptació, és el "sancocho". Aquest deliciós guisat es prepara per a les grans ocasions. El sancocho tradicional normalment es fa amb carn de vaca o bou. A primera vista sembla un "cocido espanyol" però els seus ingredients - iuca, patata, ñame, yautía, plàtan, coriandre, etc - ho fan molt exquisit i especial.
- La Bandera: Aquest plat no falta a cap taula dominicana. La bandera dominicana simplement es compon d'arròs blanc, fesols (de color vermellós) i carn, tot barrejat en un mateix plat. Segur que repeteixes!
- El Moro: És una barreja de fesols, arròs i carn guisada. També el Moro en molts casos i llocs de la República Dominicana s'acompanya amb bacallà.
- El Moro de guandules amb Coco: Aquest moro porta l'inconfusible sabor de la llet de coco i guandules: llegums similars al pèsol.
- El Locri: És un clàssic de la cuina criolla dominicana. És el més semblant a la paella espanyola. Aquest deliciós arròs es pot combinar amb gambetes, gambes, arengada, sardines i bacallà.
- El Asopao: El Asopao és una exquisida sopa d'arròs, pollastre, tomàquet i amb un toc de coriandre. Hi ha moltes varietats i fins i tot alguns asopaos "DeLuxe" com el asopao de marisc. És un dels millors reconstituents després d'una llarga nit de festa i ball.
La república dominicana gaudeix d'una gran gastronomia per la seva alta varietat en fruites i hortalisses. Exemples d'aquesta són: "chinola" o fruita de la passió, cogombre, auyama etc...