|
|
Línia 3: |
Línia 3: |
| Els pescadors de la Vila de Roses van crear una recepta basada en productes frescos, el Suquet, un plat senzill fet amb peix bullit, acabat de pescar, combinat amb patates. | | Els pescadors de la Vila de Roses van crear una recepta basada en productes frescos, el Suquet, un plat senzill fet amb peix bullit, acabat de pescar, combinat amb patates. |
| | | |
− | En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella | + | En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella. |
| + | |
| + | |
| + | '''Ingredients per a 6 persones''' |
| + | |
| + | 1 quilo de peixos en troços (rap, dorada...) |
| + | 8 gambes |
| + | 3 tomàquets madurs |
| + | el cor d'una ceba |
| + | 5 dl de caldo de peix o d'aigua |
| + | 500 gr de patates |
| + | |
| + | |
| + | '''Per a la picada''' |
| + | |
| + | 50 grams d'ametlles torrades, 2 rebanades de pà, julivert, 2 alls, unes hebres de safrà, sal, pebre, oli d'oliva |
| + | |
| + | Temps de realització: 45 minuts. |
| + | |
| + | |
| + | '''Preparació''' |
| + | |
| + | 1. Dins una cassola amb oli de oliva, fregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es dorin. Els passem a un morter, picant fins obtenir una pasta. Reservem. |
| + | |
| + | 2. En l'oli utilitzat per a aquest sofrit, afegim la ceba tallada fina, quan comenci a dorar-se afegim els tomàquets pelats i també tallats finament. El deixem sofregir uns 3-4 minuts. Afegim el caldo de peix o l'aigua. Remenem y afegim les patates pelades y tallades en rodalles de mig centímetre. Passats uns minuts, a la picada que hem reservat al morter, se le afegeix una mica de caldo per treballarla un xic més i la incorporem. |
| + | |
| + | 3. Quan les patates estiguin a mig fer, s'afegeixen els peixos, bé en rodalles o tallatss pel llom. Quan estiguin casi llestos s'afegeixen, per últim, les gambes. Es comprova el punt de sal. Es deixa reposar y es servix bé en la mateixa cassola o en plats individuals. |
Revisió de 20:18, 1 des 2011
SUQUET DE PEIX: L'EXCEL·LÈNCIA DE ROSES
Els pescadors de la Vila de Roses van crear una recepta basada en productes frescos, el Suquet, un plat senzill fet amb peix bullit, acabat de pescar, combinat amb patates.
En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella.
Ingredients per a 6 persones
1 quilo de peixos en troços (rap, dorada...)
8 gambes
3 tomàquets madurs
el cor d'una ceba
5 dl de caldo de peix o d'aigua
500 gr de patates
Per a la picada
50 grams d'ametlles torrades, 2 rebanades de pà, julivert, 2 alls, unes hebres de safrà, sal, pebre, oli d'oliva
Temps de realització: 45 minuts.
Preparació
1. Dins una cassola amb oli de oliva, fregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es dorin. Els passem a un morter, picant fins obtenir una pasta. Reservem.
2. En l'oli utilitzat per a aquest sofrit, afegim la ceba tallada fina, quan comenci a dorar-se afegim els tomàquets pelats i també tallats finament. El deixem sofregir uns 3-4 minuts. Afegim el caldo de peix o l'aigua. Remenem y afegim les patates pelades y tallades en rodalles de mig centímetre. Passats uns minuts, a la picada que hem reservat al morter, se le afegeix una mica de caldo per treballarla un xic més i la incorporem.
3. Quan les patates estiguin a mig fer, s'afegeixen els peixos, bé en rodalles o tallatss pel llom. Quan estiguin casi llestos s'afegeixen, per últim, les gambes. Es comprova el punt de sal. Es deixa reposar y es servix bé en la mateixa cassola o en plats individuals.