Teixó (''Meles meles'')

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Teixó (Meles meles), foto de Andrew Mawby


També anomenat toixó. El teixó és un animal poc freqüent que es veu sobretot de nit o al capvespre i a l’alba (i és un dels mamífers que es veuen mçes habitualment atropellats a la carretera). El seu habitat és a prop de la plana, a llocs humits i boscosos, però pot desplaçar-se lluny per trobar menjar.

És de la família dels mustèlids (mamífers carnivors) i arriba a pesar fins a 15 kg, té el cap allargat i triangular, i un cos també allargat que pot mesurar fins a 90 cm de longitud, dels quals 15 a 20 cm corresponen a la cua. Té els ulls i les orelles petites, igual que les potes curtes. Él pel de l’esquena ésde color gris i el del ventre fosc, gairebé negre. És inconfundible per les dues ratlles negres que van del musell fins a les orelles, com si portés una màscara.

Dorm i cria en caus, o teixoneres, de grans dimensions i on pot viure sol o en grups de fins a dotze animals. El teixó és omnívor, s’alimenta d’insectes, (meles, el seu nom científic, ve de mel en llatí, perquè li agraden les abelles i la mel), petits mamífers i rèptils, fruita i plantes en general i també de carronya.

Enllaços externs[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Llobet, T., Flora i fauna del Parc Natural del Cap de Creus, Figueres: Brau edicions, 2009.

Cites[modifica]

(On al terme de Roses, quan i com has vist aquest animal? Comparteix aquí les teves observacions faunístiques.)