TICs i Paisatge

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Rosespèdia vista amb un mòbil
QR-TICs.png

TICs i Paisatge és un Grup de recerca que estudia noves formes de comunicació i senyalització del paisatge cultural a través de les Tecnologies de la Informació. La manera d'entendre el disseny d'aquest grup és que hi ha una resposta encertada per a cada pregunta, i el mètode és estudiar i enfocar detalladament cada encàrrec per tal d'oferir solucions de disseny sòlides i innovadores, adaptades a un context específic. Aquest grup és l'ideòleg de la Rosespèdia i els codis QR que enllacen amb ella.

Perquè el Paisatge? Perquè la interacció entre paisatge i humans configura la cultura. Perquè el paisatge engloba les obres materials i immaterials, passades presents i futures que representen la creativitat dels qui l'habiten. En el paisatge trobem art, arquitectura, pensament i ciència, hi trobem també història, llengua, música i gastronomia. El paisatge conté tota la experiència global de la cultura d'un lloc.

"El paisatge és una cosa sagrada; si a nosaltres ens treuen el paisatge i quatre coses més, ens quedem pelats com una rata" [1]
  1. TICs aplicades a l'espai real
  2. Projecte de senyalització del patrimoni cultural de Roses


Projecte de senyalització del patrimoni cultural de Roses

En aquest projecte es procura aportar un valor afegit en el terreny cultural, educatiu i social que millori la percepció, l’experiència i el coneixement de l’entorn d’actuació. Per tal de senyalitzar sense provocar un perjudici en l’entorn s'han buscat sistemes alternatius que permetin informar l’usuari sense agredir els elements del patrimoni tractats. La pròpia Rosespèdia que ara mateix estas consultant forma part, juntament amb els codis QR que trobis en el patrimoni de Roses, d'aquest projecte innovador.

Què és la Rosespèdia

Web del grup de recerca TICs i Paisatge

  1. Carles Fages de Climent