Suquet de peix: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 5: Línia 5:
 
En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella.
 
En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella.
  
 
+
[[Fitxer:suquet.jpg]]
 
'''Ingredients per a 6 persones'''
 
'''Ingredients per a 6 persones'''
  

Revisió de 13:42, 2 des 2011

SUQUET DE PEIX: L'EXCEL·LÈNCIA DE ROSES

Els pescadors de la Vila de Roses van crear una recepta basada en productes frescos, el Suquet, un plat senzill fet amb peix bullit, acabat de pescar, combinat amb patates.

En el seu origen, es tractaba d'un guisat en el que s'aprofitava el peix més dificil de vendre per alimentar a la tripulació dels vaixells pesquers. Avui en dia, el més reputat restaurants de la Costa Brava, el serveixen elaborat amb les millors i més cotitzades peces del mercat: el rap, la dorada i el mero.Un plat casolà que amb el pas del temps s'ha anat enriquint amb la incorporació de productes mediterranis, per convertir-lo en un plat estrella.

Fitxer:Suquet.jpg Ingredients per a 6 persones

1 quilo de peixos en troços (rap, dorada...) 8 gambes 3 tomàquets madurs el cor d'una ceba 5 dl de caldo de peix o d'aigua 500 gr de patates


Per a la picada

50 grams d'ametlles torrades, 2 rebanades de pà, julivert, 2 alls, unes hebres de safrà, sal, pebre, oli d'oliva

Temps de realització: 45 minuts.


Preparació

1. Dins una cassola amb oli de oliva, fregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es dorin. Els passem a un morter, picant fins obtenir una pasta. Reservem.

2. En l'oli utilitzat per a aquest sofrit, afegim la ceba tallada fina, quan comenci a dorar-se afegim els tomàquets pelats i també tallats finament. El deixem sofregir uns 3-4 minuts. Afegim el caldo de peix o l'aigua. Remenem y afegim les patates pelades y tallades en rodalles de mig centímetre. Passats uns minuts, a la picada que hem reservat al morter, se le afegeix una mica de caldo per treballarla un xic més i la incorporem.

3. Quan les patates estiguin a mig fer, s'afegeixen els peixos, bé en rodalles o tallatss pel llom. Quan estiguin casi llestos s'afegeixen, per últim, les gambes. Es comprova el punt de sal. Es deixa reposar y es servix bé en la mateixa cassola o en plats individuals.