Salaons de peix (s. IV-VI): Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 1: Línia 1:
[[Imatge:salaons.JPG|350px|thumb|dreta|Part de l'edifici destinada a la fabricació de salaons.]]
+
[[Imatge:aeriSalaons.jpg|350px|thumb|dreta|Part de l'edifici destinada a la fabricació de salaons. Foto de Globusvisió-ICRPC]]
  
 
[[Categoria: Grecs i romans]]
 
[[Categoria: Grecs i romans]]
Línia 5: Línia 5:
 
[[Categoria:Excavacions]]
 
[[Categoria:Excavacions]]
  
L’extrem sud de l’ala oest de l’[[Edifici A (Ciutadella)|Edifici A]] es va destinar a la fabricació de''' salaons de peix''' i els seus derivats, entre aquests el garum, una salsa molt popular entre els romans. Se’n conserven les sales i els dipòsits per a la preparació del peix (sardines, tonyines, dofins, etc.), un pou d’aigua dolça i els magatzems.
+
L’extrem sud de l’ala oest de l’[[Edifici A (Ciutadella)|Edifici A]] es va destinar a la fabricació de''' salaons de peix''' i els seus derivats, entre aquests el ''garum'', una salsa molt popular entre els romans. Se’n conserven les sales i els dipòsits per a la preparació del peix (sardines, tonyines, dofins, etc.), un pou d’aigua dolça i els magatzems.

Revisió de 17:12, 14 maig 2010

Part de l'edifici destinada a la fabricació de salaons. Foto de Globusvisió-ICRPC

L’extrem sud de l’ala oest de l’Edifici A es va destinar a la fabricació de salaons de peix i els seus derivats, entre aquests el garum, una salsa molt popular entre els romans. Se’n conserven les sales i els dipòsits per a la preparació del peix (sardines, tonyines, dofins, etc.), un pou d’aigua dolça i els magatzems.