Rocam del Far de Roses

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

La franja litoral entre el far de Roses i la cala de Canyelles Petites inclou les millors estructures menors associades a l'emplaçament sintectònic d'un granitoide que poden observar-se a Catalunya. Són d’especial rellevància les zones de cisalla que es situen entre els millors exemples a nivell mundial. Des dels anys 60 aquesta localitat d'interès geològic ha estat sotmesa a una contínua degradació.

El vessant que baixa des del Castell de la Trinitat cap al far és la que millor preserva la fisiografia original.


Com arribar-hi

Accessible en vehicle des de Roses per la carretera a l'Almadrava amb aparcament o bé davant el Far de Roses o a l'extrem occidental de la platja de Canyelles Petites. Entre ambdós punts l'accés és dificultós degut als accessos privatitzats de les construccions situades per sota el nivell de la carretera. A peu es pot recórrer tota la localitat per un camí de ronda molt variable en quan a les condicions de transitabilitat.


Bibliografia

  • "Geòtop 163: Zones de cisalla de Roses". Jordi Carreras i Elena Druguet, Departament de Geologia. Universitat Autònoma de Barcelona. Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Direcció General del Medi Natural