Robin Townsend Pi-Sunyer

De Rosespedia

Revisió de 12:35, 4 set 2020; Jep (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Robin Townsend Pi-Sunyer va néixer a Virgínia, USA, el 1953, de mare jonquerenca, amb arrels rosinques, i pare nord-americà. Ha residit a Barcelona, La Jonquera i Roses, població on es va establir amb la seva família de forma permanent l'any 1994. Es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona, un fet de gran importància en la seva trajectòria professional com a fotògraf. El seu interès per la fotografia va venir de molt jove posant-me a treballar en la documentació, els costums agrícoles i l’etnologia, la natura i el paisatge, els entorns humans, l’arquitectura popular i industrial. Durant vint anys (des del 1999) vaig estar a l’Agència EFE com a corresponsal gràfic a les comarques gironines sud de França cobrint les notícies més recents com incendis forestals, tempestes de neu, vendavals, inundacions, arts escèniques i plàstiques, conflictes socials, polítics i cimeres internacionals. Arran d'això he pogut publicar el meu treball en els millors mitjans de comunicació del món posant les comarques gironines a primera pàgina. També he treballat fent fotografia per la conservació i documentació d'art destacant els vint anys que he estat vinculat al Museu d’Art Modern de Ceret de la Catalunya Nord.

Ha publicat diversos llibres, d'entre els quals destaca “Els masos perduts del Cap de Creus” (Edicions Brau 2016), “Barcelona Walks” una guia en blanc i negre dels carrers de Barcelona (Henry Holt 1992), “El litoral de Barcelona a Portbou” (Editorial Planeta 2001).

El 26 de setembre de 2020 fou la persona convidada al projecte Locus Amoenus, organitzat per l'Arxiu Municipal de Roses, en el marc del qual trià i ensenyà el seu lloc preferit, el Far de Roses.