Robin Townsend Pi-Sunyer: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 1: Línia 1:
'"Robin Townsend Pi-Sunyer"' va néixer a Virgínia, USA, el 1953, de mare jonquerenca, amb arrels rosinques, i pare nord-americà. Ha residit a Barcelona, La Jonquera i Roses, població on es va establir amb la seva família de forma permanent l'any 1994. Es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona, un fet de gran importància en la seva trajectòria professional com a fotògraf. El seu interès per la fotografia va venir de molt jove. De ben aviat se centrà en documentar els costums agrícoles des d'un punt de vista eminentment etnològic; la natura i el paisatge; els entorns humans i l’arquitectura popular i industrial. Durant vint anys (des del 1999) va treballar per a l’Agència EFE com a corresponsal gràfic a les comarques gironines i sud de França, àmbits territorials dels quals va cobrir les notícies més recents,  ja fossin de catàstrofes naturals com incendis forestals, nevades històriques, tramuntanades recordades, inundacions, ja fossin esdeveniments culturals com arts escèniques i plàstiques, o conflictes socials, polítics i cimeres internacionals. Treballar a primera línia li ha permès publicar el seu treball en els millors mitjans de comunicació del món, posant les comarques gironines a primera pàgina. També s'ha especialitzat en fotografia per a la conservació i documentació d'art, un àmbit en el qual destaca la seva vinculació amb el Museu d’Art Modern de Ceret, a la Catalunya Nord, durant més de vint anys.
+
'''Robin Townsend Pi-Sunyer''' va néixer a Virgínia, USA, el 1953, de mare jonquerenca, amb arrels rosinques, i pare nord-americà. Ha residit a Barcelona, La Jonquera i Roses, població on es va establir amb la seva família de forma permanent l'any 1994. Es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona, un fet de gran importància en la seva trajectòria professional com a fotògraf. El seu interès per la fotografia va venir de molt jove. De ben aviat se centrà en documentar els costums agrícoles des d'un punt de vista eminentment etnològic; la natura i el paisatge; els entorns humans i l’arquitectura popular i industrial. Durant vint anys (des del 1999) va treballar per a l’[[Agència EFE]] com a corresponsal gràfic a les comarques gironines i sud de França, àmbits territorials dels quals va cobrir les notícies més recents,  ja fossin de catàstrofes naturals com incendis forestals, nevades històriques, tramuntanades recordades, inundacions, ja fossin esdeveniments culturals com arts escèniques i plàstiques, o conflictes socials, polítics i cimeres internacionals. Treballar a primera línia li ha permès publicar el seu treball en els millors mitjans de comunicació del món, posant les comarques gironines a primera pàgina. També s'ha especialitzat en fotografia per a la conservació i documentació d'art, un àmbit en el qual destaca la seva vinculació amb el [[Museu d’Art Modern de Ceret]], a la Catalunya Nord, durant més de vint anys.
  
 
Ha publicat diversos llibres, d'entre els quals destaca “Els masos perduts del Cap de Creus” (Edicions Brau 2016), “Barcelona Walks” una guia en blanc i negre dels carrers de Barcelona (Henry Holt 1992), “El litoral de Barcelona a Portbou” (Editorial Planeta 2001).
 
Ha publicat diversos llibres, d'entre els quals destaca “Els masos perduts del Cap de Creus” (Edicions Brau 2016), “Barcelona Walks” una guia en blanc i negre dels carrers de Barcelona (Henry Holt 1992), “El litoral de Barcelona a Portbou” (Editorial Planeta 2001).

Revisió de 13:47, 4 set 2020

Robin Townsend Pi-Sunyer va néixer a Virgínia, USA, el 1953, de mare jonquerenca, amb arrels rosinques, i pare nord-americà. Ha residit a Barcelona, La Jonquera i Roses, població on es va establir amb la seva família de forma permanent l'any 1994. Es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona, un fet de gran importància en la seva trajectòria professional com a fotògraf. El seu interès per la fotografia va venir de molt jove. De ben aviat se centrà en documentar els costums agrícoles des d'un punt de vista eminentment etnològic; la natura i el paisatge; els entorns humans i l’arquitectura popular i industrial. Durant vint anys (des del 1999) va treballar per a l’Agència EFE com a corresponsal gràfic a les comarques gironines i sud de França, àmbits territorials dels quals va cobrir les notícies més recents, ja fossin de catàstrofes naturals com incendis forestals, nevades històriques, tramuntanades recordades, inundacions, ja fossin esdeveniments culturals com arts escèniques i plàstiques, o conflictes socials, polítics i cimeres internacionals. Treballar a primera línia li ha permès publicar el seu treball en els millors mitjans de comunicació del món, posant les comarques gironines a primera pàgina. També s'ha especialitzat en fotografia per a la conservació i documentació d'art, un àmbit en el qual destaca la seva vinculació amb el Museu d’Art Modern de Ceret, a la Catalunya Nord, durant més de vint anys.

Ha publicat diversos llibres, d'entre els quals destaca “Els masos perduts del Cap de Creus” (Edicions Brau 2016), “Barcelona Walks” una guia en blanc i negre dels carrers de Barcelona (Henry Holt 1992), “El litoral de Barcelona a Portbou” (Editorial Planeta 2001).

El 26 de setembre de 2020 fou la persona convidada al projecte Locus Amoenus, organitzat per l'Arxiu Municipal de Roses, en el marc del qual trià i ensenyà el seu lloc preferit, el Far de Roses.