Port Esportiu

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Port Esportiu

El Port Esportiu de Roses és un port abrigat amb amarratges per a iots i vaixells petits d'esbarjo inaugurat l'any 2004. La seva gestió va a càrrec de l'empresa municipal Port de Roses, SA, que comercialitza i explota la instal·lació des de la seva inauguració.

Història i funcionament[modifica]

La infraestructura va ser construïda per Ports de la Generalitat a l'extrem més allunyat de la platja de la Perola, al costat del Port pesquer. Prèviament l’Ajuntament de Roses va realitzar unes enquestes als veïns per l'oposició històrica, des dels anys setanta, a la seva construcció.

La seva edificació va ser aprovada el mes de maig de l’any 2001 i la construcció va començar el setembre del mateix any. Les obres varen durar 30 mesos i es va inaugurar per Sant Joan del 2004. Aquest projecte va suposar la culminació del pla de reforma del front marítim de Roses i un pas més en l'oferta turística de la Costa Brava.

Pot donar servei a 485 embarcacions d'eslores compreses entre els 6 i els 45m, de les quals 374 són per a l'amarratge fix. La bocana té una amplada de quasi 70m i disposa d'un calat de 9m. El calat mínim al Port Esportiu és de 3m. La concessió a l'empresa per part de Ports de la Generalitat és fins el 23 de juny de 2031.

Als edificis adjacents hi ha les oficines de gestió de l'empresa concessionària, els magatzems i tot un seguit de botigues i restaurants que ofereixen els seus serveis als usuaris i visitants.

Esports nàutics i esbarjo[modifica]

En el port hi ha la seu del Grup d’Esports Nàutics de Roses (GEN), que es dedica a realitzar diferents activitats del sector nàutic, com ara el windsurf, vela, rem, laser, Kayack, entre d'altres, i que gestiona l'Escola Municipal d’Esports Nàutics de Roses.

Localització[modifica]

Av. de Rhode, s/n - Edifici de Direcció del Port Esportiu - T. 972 154 412, F. 972 153 768 info@portroses.com

Enllaços[modifica]

Web Port de Roses