Pas del Llop

De Rosespedia

Revisió de 22:50, 20 maig 2010; Xe (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Aflorament rocós conegut amb el nom del Pas del Llop

El pas del Llop és un punt de pas i creuament de camins que es troba entre el puig Pení i el puig Alt. En aquest indret hi confluïen l’antic camí que comunicava Roses i Cadaqués i el desviament que menava a la zona del cap Norfeu i la vall de Montjoi, on hi havia diversos poblaments en època medieval.

L’aflorament rocós en el que es troba situat el pas es veu com ha estat rebaixat a mode que quedi un pas planer en el que es veuen les roderes que els carros hi van deixar marcades.

Des d’aquest punt és té un bon control de la costa ja que es té contacte visual tant amb el Port de la Selva com amb el nord del cap Norfeu.

Actualment la topografia del lloc ha estat modificada per la construcció de la pista que porta des del Pení al pla de la Guardiola. El pas es troba en un marge d’aquesta i el camí s’ha perdut.


Ecosistema[modifica]

La referència al terme Llop present en la denominació d’aquest pas, així com en altres indrets propers com ara el Salt del Llop o el mas de la Llobatera, fan pensar que aquesta zona estaria poblada per aquest animal en èpoques precedents.


Localització[modifica]

Coordenades[modifica]

  • UTM: X= 518975 Y=4680425


Mapa[modifica]


Nivell de protecció[modifica]

C. Protecció patrimonial.

Objectes de protecció:

  • Configuració de la zona de pas estre dos afloraments rocosos