OCIART

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Els gegants d'OciArt
La colla
Capgros

A principis de gener del 2010 va néixer a Roses una nova associació cultural sense ànim de lucre: l’associació cultural Ociart.

Dita entitat va sorgir de les inquietuds d’un grup de gent que freqüentaven l’escola-taller d’art i animació animART i que tenien ganes d’organitzar activitats que servissin a la gent del poble o d’altres llocs del territori nacional i internacional per poder viure experiències artístiques i culturals en diferents àmbits i compartir els seus coneixements i creacions. No només tracten temes relacionats amb les arts plàstiques sinó també els que podem anomenar culturals com la literatura, l’animació, el teatre, la música, la dansa, el cinema…


Fins ara, l’associació encara té pocs socis ja que no s’ha establert una quota, ni un període i un lloc d’inscripció. Per això, no s’ha fet tampoc una presentació oficial davant del poble. Tot i això, sí que han començat a fer activitats pel poble durant aquest any 2010 com una exposició d’obres dels alumnes de l’escola animART al TMR, una cuita japonesa de peces de ceràmica a la Platja Nova, un taller de pintura o la participació en diverses trobades geganteres amb figures i xanques realitzades per nens i nenes de Roses.


Enguany i en el futur, tenen com a objectius principals organitzar viatges i excursions per anar a veure obres i esdeveniments artístics de les múltiples disciplines, ja siguin museus, exposicions, fires, obres de teatre, conferències, etc. I així potenciar la cultura en general coneixent altres visions noves i diferents. També es volen organitzar cursos i tallers sobre tècniques de totes les disciplines artístiques que suggereixin o proposin els possibles alumnes o professors i algun esdeveniment en el que puguin participar tots els veïns de Roses que vulguin per realitzar alguna obra col·lectiva.