Estadi del Mas Oliva

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca


L'Estadi del Mas Oliva és una instal·lació esportiva municipal destinada a la pràctica del futbol i que utilitza preferentment l'Agrupació Esportiva Roses per al primer equip i les seves divisions inferiors.

El projecte[modifica]

Els terrenys destinats al futur estadi situats al paratge del Mas Oliva havien estat comprats anys abans per construir-hi una depuradora d'aigua per a la població. Tot i això, la depuradora es va realitzar en unes parcel·les al costat de la carretera de les Arenes. Davant la necessitat d'una nova instal·lació per jugar a futbol, l'Ajuntament encapçalat per Jaume Noguer Vicens va aprovar l'any 1980 el projecte de construcció del nou estadi, que seria aprovat definitivament per la Comissió Provincial d'Urbanisme el 23 de desembre del mateix any. L'arquitecte del projecte fou Jaume Casas Luis, que també projectaria el Pavelló Poliesportiu Municipal. El pressupost era de 16.381.379 pessetes, que en part es cobria amb una subvenció de 5.500.000 ptes de la Generalitat de Catalunya.[1] La capacitat de l'estadi és de 616 espectadors, 16 dels quals són a la llotja presidencial, tots sota cobert. Al voltant de l'estadi els espectadors són a peu dret a nivell del camp. Les mides del terreny de joc són de 60m x 105m.

Projecte de l'estadi de l'arquitecte Jaume Casas. Arxiu Municipal

La inauguració[modifica]

La inauguració del nou camp del Mas Oliva va ser el dia 15 d'agost de 1985 en plena Festa Major de Roses. L'entrada va ser gratuïta i van assistir-hi més de mil persones, molt per sobre del seu aforament. Aquell dia l'AE Roses es va enfrontar el Barcelona Atlètic, el filial del FC Barcelona, que aleshores jugava a la Segona Divisió B del futbol espanyol. Davant d'un munt d'autoritats i convidats l'AE Roses va aconseguir un valuós empat a dos gols, malgrat haver-se avançat dos cops en el marcador.[2]

Reformes[modifica]

L'any 2007 es va instal·lar gespa artificial a l'estadi per millorar les condicions de joc que hi havia amb la gespa natural. Un any abans també s'havia instal·lat a l'estadi de la Vinyassa.


Notes[modifica]

  1. CAT AMR, 1.1. Ajuntament de Roses, sèrie 5.4. Obres de caràcter municipal. Edificis municipals, exp. 1/1980, Projecte de camp de futbol al Mas Oliva, promogut per l'Ajuntament de Roses i redactat per l'arquitecte Jaume Casas Luis.
  2. Web Agrupació Esportiva Roses