Empordà TV

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El 26 del Maig del 1991 va néixer Empordà Televisió. La primera emissió va ser aquest mateix dia. A principis del 1991 van començar a fer les proves d'emissió ja que havien vist d'altres televisions locals en funcionament i primer van emetre una carta d'ajust per mirar d'arribaral màxim de població de Roses. Les primeres emissions es van fer des de Empuriabrava cap a Roses i el 26 de maig (dia d'eleccions municipals) van fer la primera emissió que va ser un programa en directe seguint les eleccions municipals. Els principals creadors i fundadors d’Empordà televisió van ser Fernando Prada i Juanma Abuin. Però degut a que la inversió econòmica havia de ser gran van buscar altres socis perquè aportessin part del capital: Joan Mas i Jose Manuel Segade

La idea va sorgir d'un viatge que Fernando Prada va fer a Platja d'Aro a veure els Carnavals. Allà va veure que hi havia una televisió local que enregistrava i emetia els carnavals. Dies després, Fernando Prada i Juanma Abuin van anar a Platja d'Aro a parlar amb en Manel Rius Director i propietari d'aquella televisió, i els va explicar com ho havia fet.

L'eix principal de la seva programació és l'informatiu diari, desprès hi ha l'hora de l'alcalde, el programa regidors, un programa setmanal que es dedica a temes bastant diversos de la comarca i en aquests moments és el museus a la carta que és una visita a tots els museus que hi ha a la comarca; Pops clàssics i la resta de la programació la conformen els programes que intercanvien amb el grup del TDI (televisions digitals independents). Apart d'això Empordà televisió cobreix tots els esdeveniments socials i polítics que succeeixen a Roses i Castelló d'Empúries al llarg de l'any. Com per exemple els festivals, el carnaval.... Les noticies s'emeten a les 20:00 del vespre i es repeteixen a les 23:15 de la nit.

Els responsables avui dia (2011) són Juanma Abuin i Jose Manuel Segade i creuen que potser les formes de fer la televisió canviaran però la importància dels continguts continuarà i per tant seguirà en funcionament.

L'empresa ha millorat i ha canviant molt a mesura que han millorat els sistemes. Al principi s'emetia amb un sistema analògic i avui en dia és digital. Es creu que s'anirà adaptant als temps que vinguin.

Els joves de la comarca també fiquen el seu petit gra de sorra al funcionament d'Empordà televisió, ara mateix els nois de l'institut de Castelló elaboren un programa que es diu L'ull viu, i l'institut Illa de Rodes està interessat en fer un programa similar al que fan a dia d'avui els nois de l'institut de Castelló.


Empordà Televisió per dins[modifica]


Notes[modifica]

Juanma Abuin

L'informació del text ha estat tret d'una entrevista. L’entrevista ha estat feta per Chadia El Khalfiqui i Selene Abuin a Juanma Abuin, responsable d'Empordà Televisió.


Enllaços[modifica]