El futbol a Roses

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
A.E.Roses jugant al camp de les muralles
Antic camp de futbol Díaz Pacheco

El futbol a Roses ha donat i segueix donant fa anys una bona formació futbolística.

El futbol va arribar a Roses de la mà, majoritàriament d'anglesos. Els anglesos van portar el “football” a pobles i ciutats on l’índex de població estrangera era considerable.

Així doncs es va formar el club del poble, l'Associació Esportiva de Roses, A.E.Roses que va néixer el 1921. Aquest club al principi va començar a jugar al camp de les muralles, a la Ciutadella de Roses.

De les muralles, i després d'haver passat una crisi bastant important, aquesta associació de futbol va crear amb l'ajuda de persones del poble un nou camp de futbol situat al centre de la ciutat; el Díaz Pacheco. Va ser anomenat així en dedicatòria al president d’aquesta associació de futbol. Actualment aquest camp de futbol ja no està present; s'ha transformat en l'únic teatre de la vila.

Aquest club va anar evolucionant durant aquella època.

A finals del s. XX va aparèixer un nou equip de futbol de la vila de Roses, el Club Futbol Base Roses.

Aquest nou club ha donat un punt de rivalitat entre els dos equips del poble. Fugues de jugadors d'un equip a un altre, superioritat de instal·lacions i personal tècnic són un exemple de la rivalitat que pot haver entre aquests dos grans clubs.

Es podria dir que el futbol ha donat un abans i un després a la vida de les persones d’aquest poble, ha donat més vida.

Moltes persones d’aquest poble han mencionat més d’una vegada que els dos clubs es tindrien que unir per ser encara més forts i poder suprimir la rivalitat existent. S’uneixin o no, aquest esport a Roses estarà marcat per unes ideologies futbolístiques diferents.