El Bulli: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es desfà la revisió 6170 de WikiSysop (Discussió))
 
(28 revisions intermèdies per 3 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
== '''El Bulli''' ==
+
[[Categoria: Cuina]]
és el restaurant del famós cuiner Ferran Adrià i de Juli Soler.Està situat a la Cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà).
+
[[Categoria: Innovació]]
 +
[[Categoria: Passió]]
 +
[[Categoria: Vista]]
  
 +
[[Imatge:elbulli.jpg|350px|thumb|dreta|L'entrada al Bulli]]
 +
 +
[[Imatge:bulli.jpg|350px|thumb|dreta|Ferran Adrià]]
 +
 +
'''El Bulli''' és el restaurant del famós cuiner Ferran Adrià i de Juli Soler. Està situat a la Cala [[Montjoi]], a Roses (Alt Empordà).
 
Té tres estrelles de la Guia Michelin i ha estat proclamat cinc vegades el millor restaurant del món els anys: 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009.  
 
Té tres estrelles de la Guia Michelin i ha estat proclamat cinc vegades el millor restaurant del món els anys: 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009.  
Ferran Adrià a estat reconegut per la publicació Time a la llista de les cent persones més influents del món.
+
Ferran Adrià ha estat reconegut per la publicació Time dins la llista de les cent persones més influents del món.
El bulli té una estació limitada d'abril a setembre i el 31 de juliol de 2011 té previst tancar les portes per reobrir-les al 2014.
+
El bulli té una estació limitada d'abril a setembre i el 31 de juliol de 2011 té previst tancar les portes per reobrir-les al 2014.  
Els plats combinen ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores.  
+
  
 +
Els plats que s'hi serveixen combinen ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores. Per la cuina del Bulli han passat alguns dels millors xefs de la cuina catalana i espanyola actual com ara Quim Marqués, Paco Roncero o [[Sergi Arola]].
  
== '''Història''' ==
 
  
  
El Bulli va ser fundat al 1962 per un matrimoni alemany com a bar. A finals dels 60 esdevingué restaurant. Amb Jean-Louis Neichel, el Bulli obtingué la primera estrella Michelin.Van passar més cuiners, fins que l'any 1983 Ferran Adrià va començar a treballar al restaurant. Passat un any el seu germà Albert Adrià es va incorporar i junts van iniciar un projecte que els a portat a aconseguir la tercera estrella Michelin.
+
== Història ==
El 26 de gener de 2010, Ferran Adrià va anunciar que el Bulli tancaria les seves portes fins el 2014. Aquest fet té la intenció de reinventar-se per començar una nova etapa com a centre d'investigació o bé com a restaurant amb diferent oferta.
+
  
 +
El Bulli va ser fundat al 1962 per un matrimoni alemany com a bar. El negoci va anar adoptant el nom de "El Bulli" pels gossos bulldog del matrimoni, coneguts popularment com "bully" en francès. A finals dels 60 esdevingué restaurant. Amb Jean-Louis Neichel, el Bulli obtingué la primera estrella Michelin. Van passar més cuiners, fins que l'any 1983 Ferran Adrià va començar a treballar al restaurant. Passat un any el seu germà Albert Adrià es va incorporar i junts van iniciar un projecte que els a portat a aconseguir la tercera estrella Michelin.
  
== '''Premis''' ==
+
El 26 de gener de 2010 Ferran Adrià va anunciar que el Bulli tancaria les seves portes fins el 2014. Amb aquest fet té la intenció de reinventar-se per començar una nova etapa com a centre d'investigació o bé com a restaurant amb diferent oferta.
 +
 
 +
== Premis ==
 +
[[Imatge:plat.jpg|350px|thumb|dreta|plat sofisticat del Bulli]]
  
  
 
Qualificació en guies gastronòmiques:
 
Qualificació en guies gastronòmiques:
  
Tres estrelles a la guia Michelin
+
Tres estrelles a la guia Michelin.
Tres Soles a la Guia Campsa-Repsol
+
 
9,75/10 a la Guia Gourmetour
+
Tres Soles a la Guia Campsa-Repsol.
 +
 
 +
9,75/10 a la Guia Gourmetour.
 +
 
 
9,75/10 a la Guia Lo mejor de la gastronomia de Rafael García Santos.
 
9,75/10 a la Guia Lo mejor de la gastronomia de Rafael García Santos.
  
-Entre molts més.
 
  
  
== '''Testimonis''' ==
 
  
  
Anònim: “Anar al Bulli a sigut una experiència inolvidable. El passat mes de desembre de 2010 ens van trucar del Bulli diguent que un matrimoni que feia un any havia reservat taula per l'any següent  havien patit un imprevist i ens van proposar anar a sopar ocupant el lloc d'aquest matrimoni ja que, nosaltres haviem demanat hora i ens ho van negar, vam acceptar i així va ser. Vam arribar al Bulli a les 20:00 de la nit. Només entrar et fan una visita guiada direcció a la cuina, allà et presenten a Ferran Adrià i t'expliquen com fan el menjar. Seguidament t'acompanyen a la teva taula. No es que el restaurant estèticament sigui res de l'altre món. Cada persona té a un cambrer a la seva disposició, si vols anar al WC et retiren la cadira i t'acompanyen fins a la porta. De menjar vam agafar el menú de degustació que constava de molt plats diferents. A la 01:00 sortíem molt satisfets.”
 
  
  
== '''ENLLAÇOS EXTERNS''' ==
 
  
  
http://www.elbulli.com
 
  
http://www.lavozdigital.es/cadiz/pg060416/actualidad/sociedad/200604/11/bulli-ferran-adria-restaurante1.html
+
 
 +
== Testimonis ==
 +
 
 +
 
 +
Anònim: ''“Anar al Bulli a sigut una experiència inoblidable. El passat mes de desembre de 2010 ens van trucar del Bulli dient que un matrimoni que feia un any havia reservat taula per l'any següent  havien patit un imprevist i ens van proposar anar a sopar ocupant el lloc d'aquest matrimoni ja que, nosaltres havíem demanat hora i ens ho van negar, vam acceptar i així va ser. Vam arribar al Bulli a les 20:00 de la nit. Només entrar et fan una visita guiada direcció a la cuina, allà et presenten a Ferran Adrià i t'expliquen com fan el menjar. Seguidament t'acompanyen a la teva taula. No es que el restaurant estèticament sigui res de l'altre món. Cada persona té a un cambrer a la seva disposició, si vols anar al WC et retiren la cadira i t'acompanyen fins a la porta. De menjar vam agafar el menú de degustació que constava de molt plats diferents. A la 01:00 sortíem molt satisfets.”''
 +
 
 +
 
 +
== Curiositats ==
 +
 
 +
 
 +
L'estiu de 2008, Pascal Henry, un suís que feia una ruta per 68 restaurants distingits amb tres estrelles Michelin, va desaparèixer misteriosament, i sense pagar, després de sopar al Bulli. Els Mossos d'Esquadra el van buscar infructuosament per l'entorn del restaurant durant gairebé 2 mesos fins que finalment se'l va localitzar sa i estalvi a Ginebra, gràcies a una càmera de seguretat.
 +
 
 +
 
 +
== Enllaços externs ==
 +
 
 +
 
 +
[http://www.elbulli.com Web de El Bulli]
 +
 
 +
[http://www.lavozdigital.es/cadiz/pg060416/actualidad/sociedad/200604/11/bulli-ferran-adria-restaurante1.html El millor restaurant del món el 2006]

Revisió de 11:53, 13 juny 2012

L'entrada al Bulli
Ferran Adrià

El Bulli és el restaurant del famós cuiner Ferran Adrià i de Juli Soler. Està situat a la Cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà). Té tres estrelles de la Guia Michelin i ha estat proclamat cinc vegades el millor restaurant del món els anys: 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009. Ferran Adrià ha estat reconegut per la publicació Time dins la llista de les cent persones més influents del món. El bulli té una estació limitada d'abril a setembre i el 31 de juliol de 2011 té previst tancar les portes per reobrir-les al 2014.

Els plats que s'hi serveixen combinen ingredients inusuals amb sofisticades tècniques científiques i innovadores. Per la cuina del Bulli han passat alguns dels millors xefs de la cuina catalana i espanyola actual com ara Quim Marqués, Paco Roncero o Sergi Arola.


Història[modifica]

El Bulli va ser fundat al 1962 per un matrimoni alemany com a bar. El negoci va anar adoptant el nom de "El Bulli" pels gossos bulldog del matrimoni, coneguts popularment com "bully" en francès. A finals dels 60 esdevingué restaurant. Amb Jean-Louis Neichel, el Bulli obtingué la primera estrella Michelin. Van passar més cuiners, fins que l'any 1983 Ferran Adrià va començar a treballar al restaurant. Passat un any el seu germà Albert Adrià es va incorporar i junts van iniciar un projecte que els a portat a aconseguir la tercera estrella Michelin.

El 26 de gener de 2010 Ferran Adrià va anunciar que el Bulli tancaria les seves portes fins el 2014. Amb aquest fet té la intenció de reinventar-se per començar una nova etapa com a centre d'investigació o bé com a restaurant amb diferent oferta.

Premis[modifica]

plat sofisticat del Bulli


Qualificació en guies gastronòmiques:

Tres estrelles a la guia Michelin.

Tres Soles a la Guia Campsa-Repsol.

9,75/10 a la Guia Gourmetour.

9,75/10 a la Guia Lo mejor de la gastronomia de Rafael García Santos.






Testimonis[modifica]

Anònim: “Anar al Bulli a sigut una experiència inoblidable. El passat mes de desembre de 2010 ens van trucar del Bulli dient que un matrimoni que feia un any havia reservat taula per l'any següent havien patit un imprevist i ens van proposar anar a sopar ocupant el lloc d'aquest matrimoni ja que, nosaltres havíem demanat hora i ens ho van negar, vam acceptar i així va ser. Vam arribar al Bulli a les 20:00 de la nit. Només entrar et fan una visita guiada direcció a la cuina, allà et presenten a Ferran Adrià i t'expliquen com fan el menjar. Seguidament t'acompanyen a la teva taula. No es que el restaurant estèticament sigui res de l'altre món. Cada persona té a un cambrer a la seva disposició, si vols anar al WC et retiren la cadira i t'acompanyen fins a la porta. De menjar vam agafar el menú de degustació que constava de molt plats diferents. A la 01:00 sortíem molt satisfets.”


Curiositats[modifica]

L'estiu de 2008, Pascal Henry, un suís que feia una ruta per 68 restaurants distingits amb tres estrelles Michelin, va desaparèixer misteriosament, i sense pagar, després de sopar al Bulli. Els Mossos d'Esquadra el van buscar infructuosament per l'entorn del restaurant durant gairebé 2 mesos fins que finalment se'l va localitzar sa i estalvi a Ginebra, gràcies a una càmera de seguretat.


Enllaços externs[modifica]

Web de El Bulli

El millor restaurant del món el 2006