Edifici antic de Correus i Telègrafs

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Façana de l'antic edifici de Correus, actual Oficina de Turisme.

L’antic edifici de Correus i Telègrafs, emmarcat dins del Moviment Modern, va ser projectat l’any 1965 i fou obra de l’arquitecte basc Eduardo Olasagasti Irigoyen.

Amb l'esclat del fenomen turístic les antigues oficines ja no reunien les condicions requerides i es necessitava una nova instal·lació que havia de donar resposta a la nova situació socioeconòmica de la població. Des de principi de la dècada de 1960 en el mateix indret, al costat del rec d'en Forquilla, hi havia un barracó provisional per al servei postal, que substituïa l'oficina que havia estat situada al carrer de Davant, just a la cantonada amb la riera Ginjolers. Finalment, Correus va tirar endavant el projecte d'una nova edificació moderna, que va rebre el vistiplau del Consell de Ministres el juliol de 1965 i va ser acabat de construir l'any 1966.

AMR. Oficina provisional de Correus. Nadal de 1962. Autor: Artur Serra Figueras.

En origen, la planta baixa era destinada a les oficines i atenció al públic del servei de correus i telègrafs i la planta superior, a la qual s'hi accedeix des de la part posterior de l'edifici, a dos habitatges per als carters destinats a la població. L’estructura de la façana principal és simètrica per un eix central amb dues balconeres a cada extrem que les relliguen amb les façanes laterals. A la planta baixa destaquen unes grans obertures, tot i que en l’edifici original eren forats apaïsats que formaven una composició horitzontal remarcada per una gelosia.

L'any 2001 Correus va establir la seva seu a la plaça de Pep Ventura. Amb la compra de l'edifici en dues fases, la planta baixa de l'immoble va ser destinada des del 2002 a Oficina de Turisme i l'any 2004 l'Ajuntament de Roses en va fer una reforma integral. En el pis superior, des de l’any 2008, hi ha l’àrea de Promoció econòmica del municipi.


Localització

Avinguda de Rhode, 77- 79

Coordenades

  • UTM: X: 514308 Y:4679422

Nivell de Protecció

B. Protecció bàsica.

Objectes de protecció:

  • L’alçada reguladora i el nombre màxim de plantes queden determinats en els paràmetres d’aplicació de la clau que li correspon al POUM.
  • Ampliacions: sotmeses a ordenació volumètrica