Cuina àrab: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
m (Cuina arab s'ha reanomenat com Cuina àrab: Ortogràfic)
 
(3 revisions intermèdies per 2 usuaris que no es mostren)
Línia 5: Línia 5:
 
[[Categoria: Canvi]]
 
[[Categoria: Canvi]]
 
[[Imatge:Couscous-marruecos.jpg‎|350px|thumb|dreta|El Couscous servit a l'estil tradicional]]
 
[[Imatge:Couscous-marruecos.jpg‎|350px|thumb|dreta|El Couscous servit a l'estil tradicional]]
La cuina àrab s'assembla molt a la cuina mediterrània per la seva gran varietat d'aliments: oli, cereals, llegums, fruita, verdura, carn de xai i peix. No obstant això, mostra una gran peculiaritat que la diferència, l'ús de molt picant i espècies. Històricament, les espècies s'utilitzaven per dissimular el mal gust que poguessin tenir els aliments per la seva mala qualitat o per la falta d'aparells de refrigeració.
+
 
 +
La '''cuina àrab''' s'assembla molt a la cuina mediterrània en gran varietat d'aliments: oli, cereals, llegums, fruita, verdura, carn de xai i peix. No obstant això, mostra una gran peculiaritat que la diferència, l'ús de molt picant i espècies. Històricament, les espècies s'utilitzaven per dissimular el mal gust que poguessin tenir els aliments per la seva mala qualitat o per la falta d'aparells de refrigeració.
 
   
 
   
  
== Abundància de menjar ==
+
== característiques ==
Una cosa que caracteritza la cultura àrab és l'abundància. la qual cosa també ha d'estar reflectit en el menjar, en l'esdeveniment ha d'haver una gran varietat d'aliments, tria pasabocas tant de sal com de dolç, també ofereix als teus convidats diverses opcions de fruites i monedes de xocolata les quals poden estar ubicades a la taula principal
+
 
 +
Una cosa que caracteritza la cultura àrab és l'abundància. la qual cosa també ha d'estar reflectit en el menjar. A l'esdeveniment hi ha d'haver una gran varietat d'aliments, tria passaboques tant de sal com de dolç. Als convidats també ofereixen diverses opcions de fruites i monedes de xocolata les quals poden estar ubicades a la taula principal.
 +
 
  
 
== Algunes receptes de cuina: Couscous ==
 
== Algunes receptes de cuina: Couscous ==
 +
  
 
'''INGREDIENTS (per a 4 persones)'''  
 
'''INGREDIENTS (per a 4 persones)'''  
350 g de sèmola per al cuscús.  
+
*350 g de sèmola per al cuscús.  
100 g de Ceba.  
+
*100 g de Ceba.  
1 gra d'all.  
+
*1 gra d'all.  
1 pebrot vermell.  
+
*1 pebrot vermell.  
1 pebrot verd.  
+
*1 pebrot verd.  
200 g de carbassons.  
+
*200 g de carbassons.  
100 g de Albergínia.  
+
*100 g de Albergínia.  
400 g de tomàquet triturat.  
+
*400 g de tomàquet triturat.  
4 tomàquets frescos.  
+
*4 tomàquets frescos.  
1 cullerada d'Alfàbrega fresca i una altra d'orenga fresc.  
+
*1 cullerada d'Alfàbrega fresca i una altra d'orenga fresc.  
1 culleradeta de Sucre.  
+
*1 culleradeta de Sucre.  
1 boleta de Mantega.  
+
*1 boleta de Mantega.  
Oli d'oliva.  
+
*Oli d'oliva.  
Sal i pebre.  
+
*Sal i pebre.  
  
  
 
== Com s'elabora ==
 
== Com s'elabora ==
 +
 
Empolvorem amb sal l'albergínia tallada a trossos i deixem reposar 1 hora.  
 
Empolvorem amb sal l'albergínia tallada a trossos i deixem reposar 1 hora.  
 
Posteriorment la rentem sota el raig de l'aixeta i la assequem amb paper de cuina.  
 
Posteriorment la rentem sota el raig de l'aixeta i la assequem amb paper de cuina.  
Escalfem l'oli en una cassola, afegim la ceba tallada a tires i l'all, tapem i Poch a foc suau 10 minuts.  
+
Escalfem l'oli en una cassola, afegim la ceba tallada a tires i l'all, tapem i a foc suau 10 minuts.  
Afegim l'albergínia, els Pebrots tallats a tires i el Carabasseta en quadradets.  
+
Afegim l'albergínia, els Pebrots tallats a tires i el carabassó a quadradets.  
 
Tapem la cassola i continuem la cocció 5 minuts.  
 
Tapem la cassola i continuem la cocció 5 minuts.  
 
Remenem amb freqüència perquè no s'enganxi, aboquem el tomàquet triturat i coem destapat altres 15 minuts perquè s'evapori el suc del tomàquet.  
 
Remenem amb freqüència perquè no s'enganxi, aboquem el tomàquet triturat i coem destapat altres 15 minuts perquè s'evapori el suc del tomàquet.  
Posem els tomàquets frescos en un bol per amanides i cobrim amb aigua bullint.  
+
Posem els tomàquets frescos en un bol per amanides i la cobrim amb aigua bullint.  
 
Deixem 20 segons i els passem per aigua freda.  
 
Deixem 20 segons i els passem per aigua freda.  
 
Pelem, trossegem i traiem les llavors dels tomàquets.  
 
Pelem, trossegem i traiem les llavors dels tomàquets.  
 
Afegim a la cassola de la verdura dels tomàquets, les herbes picades, el sucre i salpebrem.  
 
Afegim a la cassola de la verdura dels tomàquets, les herbes picades, el sucre i salpebrem.  
 
Deixem coure 5 minuts i després escorrem en un colador parell que ens quedi una mica sec.  
 
Deixem coure 5 minuts i després escorrem en un colador parell que ens quedi una mica sec.  
Coem el cuscús al vapor i, una vegada que estigui tou, el engreixaren amb la boleta de mantega perquè quedi solt i salpebrem.  
+
Coem el cuscús al vapor i, una vegada que estigui tou, l'engreixaren amb la boleta de mantega perquè quedi solt i salpebrem.  
 
Posem a la font de servir i enmig disposem les verdures.  
 
Posem a la font de servir i enmig disposem les verdures.  
  
  
 
== Tradicions que canvien ==
 
== Tradicions que canvien ==
Costum de la festa del xai es sacrificar un xai pero va cambiar a Catalunya hi ha gent que el compre ya sacrificat la carnicería y el compraven 
+
 
La festa del xai es celebra el final del ramadán ,es un dia en que   es menjan galletes,pastissos
+
El costum de la festa del xai és sacrificar un xai però va canviar a Catalunya. Actualment hi ha gent que el compra ja sacrificat a la carnisseria.
per la tarda i en el sopar es menja carn es un dia en que es reuneixen la familia i els amics.
+
La festa del xai se celebra el final del ramadà, és un dia que es mengen galetes, pastissos per la tarda i durant el sopar es menja carn. És un dia en que es reuneix la família i els amics.

Revisió de 23:26, 19 des 2011

El Couscous servit a l'estil tradicional

La cuina àrab s'assembla molt a la cuina mediterrània en gran varietat d'aliments: oli, cereals, llegums, fruita, verdura, carn de xai i peix. No obstant això, mostra una gran peculiaritat que la diferència, l'ús de molt picant i espècies. Històricament, les espècies s'utilitzaven per dissimular el mal gust que poguessin tenir els aliments per la seva mala qualitat o per la falta d'aparells de refrigeració.


característiques[modifica]

Una cosa que caracteritza la cultura àrab és l'abundància. la qual cosa també ha d'estar reflectit en el menjar. A l'esdeveniment hi ha d'haver una gran varietat d'aliments, tria passaboques tant de sal com de dolç. Als convidats també ofereixen diverses opcions de fruites i monedes de xocolata les quals poden estar ubicades a la taula principal.


Algunes receptes de cuina: Couscous[modifica]

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 350 g de sèmola per al cuscús.
  • 100 g de Ceba.
  • 1 gra d'all.
  • 1 pebrot vermell.
  • 1 pebrot verd.
  • 200 g de carbassons.
  • 100 g de Albergínia.
  • 400 g de tomàquet triturat.
  • 4 tomàquets frescos.
  • 1 cullerada d'Alfàbrega fresca i una altra d'orenga fresc.
  • 1 culleradeta de Sucre.
  • 1 boleta de Mantega.
  • Oli d'oliva.
  • Sal i pebre.


Com s'elabora[modifica]

Empolvorem amb sal l'albergínia tallada a trossos i deixem reposar 1 hora. Posteriorment la rentem sota el raig de l'aixeta i la assequem amb paper de cuina. Escalfem l'oli en una cassola, afegim la ceba tallada a tires i l'all, tapem i a foc suau 10 minuts. Afegim l'albergínia, els Pebrots tallats a tires i el carabassó a quadradets. Tapem la cassola i continuem la cocció 5 minuts. Remenem amb freqüència perquè no s'enganxi, aboquem el tomàquet triturat i coem destapat altres 15 minuts perquè s'evapori el suc del tomàquet. Posem els tomàquets frescos en un bol per amanides i la cobrim amb aigua bullint. Deixem 20 segons i els passem per aigua freda. Pelem, trossegem i traiem les llavors dels tomàquets. Afegim a la cassola de la verdura dels tomàquets, les herbes picades, el sucre i salpebrem. Deixem coure 5 minuts i després escorrem en un colador parell que ens quedi una mica sec. Coem el cuscús al vapor i, una vegada que estigui tou, l'engreixaren amb la boleta de mantega perquè quedi solt i salpebrem. Posem a la font de servir i enmig disposem les verdures.


Tradicions que canvien[modifica]

El costum de la festa del xai és sacrificar un xai però va canviar a Catalunya. Actualment hi ha gent que el compra ja sacrificat a la carnisseria. La festa del xai se celebra el final del ramadà, és un dia que es mengen galetes, pastissos per la tarda i durant el sopar es menja carn. És un dia en que es reuneix la família i els amics.