Casa Rozes: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 8: Línia 8:
 
L’edifici està organitzat en petites estructures cúbiques disposades en una sola planta al voltant d’un pati central també quadrat a la part superior. La zona de les habitacions es troba a la part baixa. Una obertura vertical tancada amb una persiana de llibret diferencia les finestres d’aquesta zona dels gran finestrals de la part alta. Unes i altres estances es comuniquen mitjançant un passadís situat al costat nord que connecta la part baixa amb el pati.  
 
L’edifici està organitzat en petites estructures cúbiques disposades en una sola planta al voltant d’un pati central també quadrat a la part superior. La zona de les habitacions es troba a la part baixa. Una obertura vertical tancada amb una persiana de llibret diferencia les finestres d’aquesta zona dels gran finestrals de la part alta. Unes i altres estances es comuniquen mitjançant un passadís situat al costat nord que connecta la part baixa amb el pati.  
  
==Notes==
 
<references/>
 
  
 
==Localització==
 
==Localització==
Línia 32: Línia 30:
 
*Cal un informe previ del departament de Cultura-Comissió Territorial de Patrimoni per qualsevol tipus d’obra o actuació.
 
*Cal un informe previ del departament de Cultura-Comissió Territorial de Patrimoni per qualsevol tipus d’obra o actuació.
 
*Àmbit de protecció: l’assenyalat al plànol de zonificació, alineacions i rasants del POUM.
 
*Àmbit de protecció: l’assenyalat al plànol de zonificació, alineacions i rasants del POUM.
 +
 +
==Notes==
 +
<references/>
  
 
==Enllaços externs==
 
==Enllaços externs==

Revisió de 21:56, 1 set 2016

Vista lateral de la casa
Alçat del plànol del costat de llevant /AMR
Alçat del plànol del costat oest /AMR
Alçat del plànol del costat sud /AMR

La casa Rozes és una obra de l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat i s’inscriu dins del corrent racionalista. Aquesta es va construir l’any 1962 [1] a la punta de l’Almadrava aprofitant la irregularitat del terreny. En aquesta obra Coderch segueix el seu interès per integrar formes dels orígens més diversos a la cultura mediterrània [2].

L’edifici està organitzat en petites estructures cúbiques disposades en una sola planta al voltant d’un pati central també quadrat a la part superior. La zona de les habitacions es troba a la part baixa. Una obertura vertical tancada amb una persiana de llibret diferencia les finestres d’aquesta zona dels gran finestrals de la part alta. Unes i altres estances es comuniquen mitjançant un passadís situat al costat nord que connecta la part baixa amb el pati.


Localització

Platja de l’Almadrava.

Coordenades

  • UTM: X: 517260 Y:4676400

Mapa


Nivell de Protecció

A. Protecció integral.

Objectes de protecció:

  • La integritat de l’edificació i el seu entorn immediat.
  • La protecció d’aquest edifici queda recollida a l’expedient de catalogació com a BCIN
  • Cal un informe previ del departament de Cultura-Comissió Territorial de Patrimoni per qualsevol tipus d’obra o actuació.
  • Àmbit de protecció: l’assenyalat al plànol de zonificació, alineacions i rasants del POUM.

Notes

  1. http://www.urbipedia.org/index.php/Jos%C3%A9_Antonio_Coderch
  2. http://www.coac.net/COAC/exposicions/BCN/2000/coderch19401964/default.html Fernando Nasarre de Goicoechea, Exposició al COAC. A la recerca de la llar. CODERCH 1940 - 1964

Enllaços externs