Casa Rozés

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Vista lateral de la casa
Alçat del plànol del costat de llevant /AMR
Alçat del plànol del costat oest /AMR
Alçat del plànol del costat sud /AMR

La casa Rozes és una obra de l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat i s’inscriu dins del corrent racionalista. Aquesta es va construir l’any 1962 [1] a la punta de l’Almadrava aprofitant la irregularitat del terreny. En aquesta obra Coderch segueix el seu interès per integrar formes dels orígens més diversos a la cultura mediterrània [2].

L’edifici està organitzat en petites estructures cúbiques disposades en una sola planta al voltant d’un pati central també quadrat a la part superior. La zona de les habitacions es troba a la part baixa. Una obertura vertical tancada amb una persiana de llibret diferencia les finestres d’aquesta zona dels gran finestrals de la part alta. Unes i altres estances es comuniquen mitjançant un passadís situat al costat nord que connecta la part baixa amb el pati.


Localització

Platja de l’Almadrava.


Coordenades

  • UTM: X: 517260 Y:4676400

Mapa


Nivell de Protecció

A. Protecció integral.

Objectes de protecció:

  • La integritat de l’edificació i el seu entorn immediat.
  • La protecció d’aquest edifici queda recollida a l’expedient de catalogació com a BCIN
  • Cal un informe previ del departament de Cultura-Comissió Territorial de Patrimoni per qualsevol tipus d’obra o actuació.
  • Àmbit de protecció: l’assenyalat al plànol de zonificació, alineacions i rasants del POUM.


Notes

  1. http://www.urbipedia.org/index.php/Jos%C3%A9_Antonio_Coderch
  2. http://www.coac.net/COAC/exposicions/BCN/2000/coderch19401964/default.html Fernando Nasarre de Goicoechea, Exposició al COAC. A la recerca de la llar. CODERCH 1940 - 1964


Enllaços externs