Casa Canals: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Mapa)
Línia 16: Línia 16:
 
Casa Canals
 
Casa Canals
 
</googlemap>
 
</googlemap>
 +
  
 
==Nivell de Protecció==
 
==Nivell de Protecció==

Revisió de 16:34, 11 set 2009

La casa Canals és una obra de l’arquitecte Joan Marés i Marés i es troba davant de mar. Aquesta casa forma part de l’eixample que a finals del segle XIX, principi del XX, va donar a la vila una nova façana litoral feta d’acord amb les tendències arquitectòniques del moment. D’aquest moment encara en són testimoni la casa Ramon Rahola, la casa Mates, la casa Mallol i la casa del Marquès de Llinàs.

A diferència de les cases mencionades, la casa Canals és una edificació de planta baixa de caràcter eclèctic. La façana està encarada a mar i la porta principal està lleugerament descentrada respecte l’amplada total de l’edifici. A banda i banda s’obre una finestra quadrada. La decoració de la façana de la casa es basa en motllures que emmarquen les obertures i uns permòdols a la cornisa superior. Sobre la porta principal hi ha una estructura d’obra que conté un plafó ceràmic amb la imatge de la verge de Montserrat. Actualment la façana està pintada de blau i blanc.

La casa Canals va ser reformada i consolidada l’any 1993 per acollir a l’Oficina de Turisme de Roses. Aquesta va estar-hi fins l’any 2002, moment en que es traslladà a l’antic edifici de Correus.

Localització

Avinguda de Rhode, 99-101

Coordenades

  • UTM: X: 514414 Y:4679366

Mapa


Nivell de Protecció

B. Protecció bàsica

Objectes de protecció

  • Façana
  • L’alçada reguladora i el nombre màxim de plantes queden determinats en els paràmetres d’aplicació de la clau que li correspon al POUM.
  • Ampliacions: sotmeses a ordenació volumètrica