Cala Jóncols: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 2: Línia 2:
 
[[categoria:Litoral rocòs i platges]]
 
[[categoria:Litoral rocòs i platges]]
  
La '''cala Jóncols''' és l'última platja de [[Roses]]. Aquesta extensa platja de gairebé 200 m de longitud es troba enclavada en una profunda cala. Igual que succeeix amb gairebé totes les altres platges del [[Parc Natural del Cap de Creus]], no és una platja de sorra sinó de còdols. Aquesta platja no és especialment adequada per a prendre el sol ni per banyar-se a causa de la seva superfície rocosa i de la seva irregular i abrupte fons marí, encara que precisament per aquestes característiques la cala Jóncols és molt apreciada entre els submarinistes.
+
Zona geogràfica
 +
La '''Cala Jóncols''' és l'última platja de [[Roses]]. Aquesta extensa platja de gairebé 200 m de longitud es troba enclavada en una profunda cala del [[Parc Natural del Cap de Creus]].
  
Al costat de la cala Jóncols s'erigeix un hotel d'aire rústic des del qual cada dia s'organitzen sortides de busseig i que allotja els submarinistes i aquells que busquen un lloc tranquil. A la cala també hi ha una [[Barraca de Jóncols|barraca de pescadors]] que antigament servia per refugiar-s'hi de les condicions climàtiques adverses.
+
Característiques principals
 +
Igual que succeeix amb gairebé totes les altres platges del Parc Natural del Cap de Creus, no és una platja de sorra sinó de còdols. Aquesta platja no és especialment adequada per a prendre el sol ni per banyar-se a causa de la seva superfície rocosa i de la seva irregular i abrupte fons marí, encara que precisament per aquestes característiques la Cala Joncols és molt apreciada entre els submarinistes. La Cala Joncols està bastant allunyada i no té un fàcil accés, ja que a partir de la Cala [[Montjoi]] ja no hi ha cap camí asfaltat. Des d'aquest punt és aconsellable prendre un jeep a menys que no li tingui molta estima al seu cotxe.
  
La cala Jóncols està bastant allunyada i no té un fàcil accés, ja que a partir de la cala [[Montjoi]] ja no hi ha cap camí asfaltat. Des d'aquest punt és aconsellable prendre un jeep a menys que no li tingui molta estima al seu cotxe. Amb tot, l'avantatge és que ni tan sols en temporada alta el lloc està massa concorregut: és doncs el lloc perfecte per als que busquen pau.
+
Altres
 +
Al costat de la Cala Joncols s'erigeix un hotel d'aire rústic, des del qual cada dia s'organitzen sortides de busseig i que allotja els submarinistes i aquells que busquen un lloc tranquil. Aquest hotel és al costat del allotjament de la Cala Montjoi l'únic hotel del Parc Natural del Cap de Creus, a Roses. A la cala també hi ha una [[Barraca de Jóncols|barraca de pescadors]] que antigament servia per refugiar-s'hi de les condicions climàtiques adverses.

Revisió de 10:41, 8 març 2011


Zona geogràfica La Cala Jóncols és l'última platja de Roses. Aquesta extensa platja de gairebé 200 m de longitud es troba enclavada en una profunda cala del Parc Natural del Cap de Creus.

Característiques principals Igual que succeeix amb gairebé totes les altres platges del Parc Natural del Cap de Creus, no és una platja de sorra sinó de còdols. Aquesta platja no és especialment adequada per a prendre el sol ni per banyar-se a causa de la seva superfície rocosa i de la seva irregular i abrupte fons marí, encara que precisament per aquestes característiques la Cala Joncols és molt apreciada entre els submarinistes. La Cala Joncols està bastant allunyada i no té un fàcil accés, ja que a partir de la Cala Montjoi ja no hi ha cap camí asfaltat. Des d'aquest punt és aconsellable prendre un jeep a menys que no li tingui molta estima al seu cotxe.

Altres Al costat de la Cala Joncols s'erigeix un hotel d'aire rústic, des del qual cada dia s'organitzen sortides de busseig i que allotja els submarinistes i aquells que busquen un lloc tranquil. Aquest hotel és al costat del allotjament de la Cala Montjoi l'únic hotel del Parc Natural del Cap de Creus, a Roses. A la cala també hi ha una barraca de pescadors que antigament servia per refugiar-s'hi de les condicions climàtiques adverses.