Botigues: Diferència entre les revisions

De Rosespedia

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «Les botigues eren unes construccions extramurs propietat de comerciants, pescadors i, fins i tot, universitats o governs municipals, com en el cas de Roses. Eren edifi...».)
(Cap diferència)

Revisió de 14:41, 13 juny 2019

Les botigues eren unes construccions extramurs propietat de comerciants, pescadors i, fins i tot, universitats o governs municipals, com en el cas de Roses. Eren edificacions destinades als negocis i oficis del mar, on es guardaven les mercaderies, les xarxes i els aparells nàutics.

Aquestes construccions generalment no eren habitades i eren merament magatzems destinats al comerç o la pesca. Ara bé, amb l'expulsió entre 1640-1641 de la població civil de Roses de la vila medieval i moderna, alguns habitants de Roses van decidir viure en aquestes botigues o barraques extramurs de la fortalesa. Aquest nucli creat en època medieval va servir com a base del nou raval fora de la plaça forta, que acabaria essent la nova vila de Roses després de la Guerra dels Segadors.

La botiga del carrer de la Trinitat

Amb l'enderroc de les finques de can Mauri i d'un magatzem, situades al carrer de la Trinitat, van aparèixer un seguit de restes arqueològiques relacionades amb l'existència d'una construcció medieval i moderna. Dels treballs arqueològics en van sorgir un pany de paret d'una botiga de l'antic carrer del Forn i materials relacionats dels segles XV i XVI.

Referències

Marcel Pujol Hamelink. La vila de Roses (segles XIV-XVI). Aproximació a l'urbanisme, la societat i l'economia a partir dels capbreus del monestir de Santa Maria de Roses (1304-1565). Roses. Col·lecció Papers de Recerca, 2, Ajuntament de Roses. 1997.

Memòria de l'excavació de les finques del carrer de la Trinitat, 27-29. 2018. (Arxiu Municipal de Roses, Fons Ajuntament de Roses).